Sjätte raka segern!

Även idag var det en ny bekantskap som gästade Björknäshallen. Idag i form av Enköpings SK HK, som precis som gårdagens motstånd Väsby IK HK, spelade i HockeyEttan Östra under grundserien.

Boden Hockey kom som bekant från en 4-2-seger i den tidiga seriefinalen mot Väsby IK HK under lördagen. Den matchen kan du läsa mer om här. Enköping spelade under gårdagen mot Kalix HC, där de fick se sig besegrade med 3-1.

Det var alltså ett revanschsuget Enköping som kom till Björknäshallen idag och det visade de upp direkt genom att ta ledningen med 1-0 efter dryga 6 minuter spelade i den första perioden. Något mer mål än så fick vi inte se i den första perioden. Det var däremot kul att se att så många hade letat sig till Björknäshallen även idag, för att stötta sitt hemmalag.

Den andra perioden började i ett högre tempo och med mer intensitet. Redan i första spelminuten spelar Anton Toolanen snyggt fram till Viktor Sandberg i ett jätteläge, men pucken letar sig utanför. 6 minuter senare ser pucken ut att vara inne för hemmalaget, efter en något konstig situation där den studsade både här och där, men domare Andersson är säker på sin sak, pucken var aldrig inne. Istället, tiden 09.40 kommer 2-0 till bortalaget lite från ingenstans, i en spelvändning. Snopet, tyckte nog många.

Tiden 10.19, också i en spelvändning, avlossar Bodens supporterspelare Henri Auvinen ett skott från offensiv blå – det hårdaste skottet vi har sett i Björknäshallen denna säsong. Trots att Simon S:t Cyr i Enköpingskassen hade fri sikt fanns det inte en chans att ta det skottet, och vi hade 2-1 på resultattavlan och skön känsla i hallen.

Euforin i hallen blev dock kortvarig. Drygt en minut senare gör Enköping även 1-3 i en något tilltrasslad situation, där Enköpings Niklas Rigelius fick sista ordet.

Nattsvart? Icket.
Boden Hockey har under hela AllEttan visat en enorm karaktär vid underlägen och bara gasat på ännu mer. Tiden 16.21 vinner Viktor Sandberg tekningen i offensiv zon, Tommy Wargh hittar fram till Jesper Ylivainio som direktskjuter in reduceringspucken till ställningen 2-3 på resulttavlan. Ett resultat som också stod sig perioden ut.

I tredje perioden får Boden tidigt chansen att kvittera i numerärt överläge. Det är nära både 2 och 3 gånger. Bland annat genom att Viktor Sandberg letar Per Ledin på styrning, men pucken slinker precis utanför. Spelet hade i princip parkerat i Bodens anfallszon nu.

Några minuter senare får Boden återigen chansen i numerärt överläge och då sitter den! Det är Tommy Wargh som skjuter och Sebastian Huczkowski som tar hand om returen och ser till att den hamnar bakom S:t Cyr i Enköpingskassen, och det var kvitterat till 3-3.

4 minuter senare sitter även 4-3! Det är Bodens stora-lilla spelare Jesper Juntto (ett uttryck som myntades av Bodens Kommun på instagram igår) som gör sitt andra mål för helgen och ser till att Boden är i ledning, inte bara spelmässigt, utan nu även resultatmässigt för första gången i matchen.

Med 3 minuter kvar att spela får Enköpings SK HK chansen i numerärt överläge och tar den. Genom en styrning var det återigen kvitterat i matchen och det var övertidsperiod att vänta.

I övertidsperioden och i spel 3 mot 3 svängde det fram och tillbaka. Där hade Enköping den allra bästa chansen att avgöra, men Oskar Sehlstedt stod för en gigantisk dubbelräddning och matchen fick istället avgöras på straffar.

I straffläggningen sätter Max Pålholm och Markus Magnusson sina straffar, samtidigt som Oskar Sehlstedt räddar samtliga fyra straffar. Extrapoängen går alltså till Boden Hockey, som därmed tar sin sjätte raka seger och även behåller serieledningen i AllEttan Norra!

Kvällens matchsponsorer Örjans Dam & Herr och Intersport delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #12 Henri Auvinen och Enköpings #23 Jesper Bärgård.

Boden Hockey – Enköpings SK HK 5-4 PS
(0-1, 2-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Målskyttar Boden Hockey: Henri Auvinen, Jesper Ylivainio, Sebastian Huczkowski, Jesper Juntto, Max Pålholm
Målskyttar Enköpings SK HK: Jesper Bärgård, Mattias Johansson, Niklas Rigelius, Wilmer Lindblad

Skott: 37-18 (11-6, 12-6, 11-2, 2-4, 1-0)
Utvisningar Bodens HF: 4×2 ESK: 6×2
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 967 personer