Säsongen är över

Säsongen är över! Ridå!

Boden Hockey har pressat Piteå Hockey under hela semifinalserien och nu var det dags för den femte och avgörande matchen i Piteå. Piteå Hockey har varit bra under hela semifinalspelet och var även det lag som inledde målskyttet efter drygt halva den första perioden.

Boden skapade dock en del chanser och Viktor Sandberg visade vägen i spel i numerärt överläge då han pangade in kvitteringen knappt två minuter senare. Resten av perioden böljade lite fram och tillbaka, utan att något av lagen lyckades göra mål och därmed slutade perioden med ett likaläge.

I den andra perioden var det dock hemmalaget som var klart bättre och det hade bara hunnit ticka drygt sex minuter in på matchuret när Linus Hedman kunde lägga in ledningspucken. När sedan samme Hedman tryckte in 3–1 åtta minuter senare efter en jättetabbe av Jacob Karlsson var det tungt för Boden Hockey.

Bodenspelarna försökte verkligen att få in en reducering, men trots två numerära överlägen blev det inget fler mål av Boden i mittenrundan.

I den tredje och sista perioden hade Boden flera tillfällen i numerärt överläge att reducera.

När så Boden Hockey fick läge i numerärt överläge med drygt fem minuter kvar av matchen så plockade tränare Fagervall Jacob Karlsson från målet.

Boden gick för en reducering, men istället kunde Piteås Joakim Landkvist sätta 4–1 i öppen kasse.

Fabian Nilsson fastställde slutresultatet till 4–2 med lite drygt fyra minuter kvar att spela, men närmare än så kom aldrig Boden Hockey.