Storpublik, femte raka segern och serieledning!

Idag var det dags för matchdag 1 av 2 i denna superhelg i Björknäshallen. Det var även en tidig seriefinal mellan serieledande Väsby IK HK och tabelltvåan Boden Hockey.

Matchen började i ett rasande tempo mellan två skridskostarka lag. Tiden 4.42 i första perioden kommer matchens första utvisning och det är Väsby som får chansen att öppna målskyttet i numerärt överläge. Boden ville annat och klarar av spelet i numerärt underläge bra, trots riktigt bra snurr av Väsbyformationen.

Tiden 7.14 ser det ut att kunna bli 1-0 till hemmalaget på resultattavlan, när Jesper Ylivainio snyggt och distinkt bryter in framför kassen, men Linus Ryttar i Väsby-kassen lät sig inte överlistas. Istället är det Väsby som tar ledningen genom en spelvändning där Christian Holmblad och Rasmus Sörgardt kommer i ett 2 mot 1-läge, där den sistnämnda är just sist på pucken.

Boden hänger inte läpp för det och svarar snabbt med att etablera tryck i Väsbys försvarszon. Tiden 11.33 får en Väsbyspelare åka och sätta sig på botbänken och strax där efter är det nära kvittering både en och två gånger. Istället pressas Väsby till ytterligare en utvisning och då är det ingen mindre än Tommy Wargh som hittar krysset bakom Linus Ryttar och det var kvitterat till 1-1!

Med en och en halv minut kvar av perioden är det nära även 2-1 till hemmalaget, när firma Ylivainio-Pettersson-Toolanen bryter ett pass i offensiv zon och klapp-klapp-spelar fram till den sistnämnda som har i princip öppet mål, men passar en gång för mycket. En mycket underhållande period var till ända, mellan två bra lag.

I andra perioden är det riktigt nära 2-1 igen, tiden 3.31, även denna gång genom fint klapp-klapp-spel och med Jesper Ylivainio högst inblandad. Inget mål denna gång. Men tiden 07.15 sitter den! Det är de hårt arbetande Robin Askebrand och Petter Sundqvist som resolut vänder spelet och ser till att den hamnar bakom Väsbymålvakten till ställningen 2-1, med Robin Askebrand sist på pucken.

Det är ett ordentligt tryck i Björknäshallen med 1422 personer på läktarna och målchanserna fortsätter att radas upp åt båda hållen. Det är bland annat nära 3-1 när Boden får chansen i numerärt överläge. Först genom att Max Pålholm hittar fram till Petter Sundqvist mitt i slottet och sedan genom en ramtraff av Tommy Wargh, men perioden slutar 2-1 till hemmalaget.

Vid 8 minuter spelade i tredje perioden är det riktigt nära att Väsby kvitterar. Så blir inte fallet och klyschan “det går fort i hockey” stämde på många vis ikväll. Direkt efter Väsbys jättechans vänder spelet och Jesper Juntto tillsammans med Sebastian Huczkowski krigar istället in pucken till 3-1 för Boden i denna seriefinal. Hallen fullständigt kokade av eufori!

Väsby kommer sedan in något i matchbilden och skapar tryck mot Bodenkassen, men Oskar Sehlstedt spelar tryggt i Bodenkassen och med 5 minuter kvar att spela är det istället Viktor Sandberg som rakar in pucken till ställningen 4-1, efter fint spel av honom, Anton Toolanen och Jesper Ylivainio.

Väsby hinner sedan med en reducering till 4-2 när det återstår en och en halv minut av matchen, men närmare än så kom aldrig Stockholmslaget. Detta innebär att Boden Hockey idag tog sin femte raka seger och fortsatt är obesegrade i årets AllEtta. Det innebär även att man nu leder serien!

Ny match väntar redan imorgon, då mot Enköpings SK HK med nedsläpp kl 15.00. Vi hoppas att så många som möjligt letar sig till hallen även imorgon för att stötta sitt hemmalag mot ytterligare en seger och en fortsatt serieledning i det första steget i kvalet mot Allsvenskan. Även imorgon är det gratis inträde för tjejer!