Ytterligare ett jämnt derby!

Fo

Idag började Allettan – det första steget i kvalet mot Allsvenskan

Det var bortalaget som inledde bäst men vår Jacob Carlsson i hemmakassen radade tidigt upp rappa räddningar. Tamminen och Harila var heta och stod för fysiskt spel i den första perioden, någonting som domare Andersson visade ut dem för. Både vi och Kalix fick spela i numerärt överläge i den första perioden men det blev inget mål i den spelformen. Den första perioden slutade mållös.

– De första sju minuterna tycker jag att vi ser lite kantiga ut, men sen tycker jag att vi kommer in i matchen under den andra delen av första perioden, sa Robert “Nobbe” Nordberg i presskonferensen efter matchen. Presskonferensen kan du se här (länk).

Det var böljande spel även i den andra perioden och det dröjde ända till den 35:e spelminuten i matchen innan domaren fick signalera för mål. Det var Kalix som tog ledningen efter en konstig sargstuds. Vi kavlade upp ärmarna och körde direkt. Inte ens en minut senare hade vi ett skott i kryssribban. Vi fick strax där efter spela powerplay och då var det nära kvittering flera gånger om. Först blev Mikael Lidhammar fri efter tekningen, fick ner Hjalmarsson i bortakassen men lyckades inte riktigt överlista honom full ut. Oskar Matushkin stod även för ett bra skott som bortamålvakten fick kämpa hårt för.

– I andra delen av första perioden och i den andra perioden skapar vi flera möjligheter att göra mål. Vi har en i ribban och en i stolpen men det vill sig inte riktigt i andra perioden.

I den andra pausen var det premiär för Team Sportias nya paustävling.

Tre stycken hade siktet helt rätt inställt!

Två priser delades ut. Här ser ni de lyckliga vinnarna!

I början av den tredje perioden fick vi se en fantomräddning av vår Jacob Carlsson. Vi skapade mer och mer i den tredje perioden, bland annat Linus Hedman som sköt 3 farliga avslut inom loppet av 35 sekunder. Till slut satt den, kvitteringspucken.

Anton Danielsson avlossade ett skott från sin backplats som Henri Tamminen styrde in. Drygt 2 minuter senare gjorde vi även 2-1. Det var Fredrik Granberg som spelade ett smart pass upp mot Robin Höglund och Anton Tano där den sistnämnde skrinnade sig fri och smackade in ledningspucken.

Vi bombade på och det var många och långa stunder närmare 3-1 än 2-2, men bortalaget gav sig inte. Det tog ut målvakten och spelade 6 mot 5. Med ynka 5 sekunder kvar av ordinarie matchtid hittade Johan Pettersson nät och kvitterade tillställningen.

Precis som förra gången lagen möttes blev det alltså jämnt. Även denna gång fick matchen till slut avgöras på straffar där Kalix drog det längsta strået och tog hand om extrapoängen.

– En sådär insats från vår sida. Jag tycker att vi har spelat bättre energimässigt, sammanfattade Nobbe.

På frågan om det var någon spelare båda tränarna ville framhäva svarade de #8 Anton Tano och #35 Anton Hjalmarsson. De blev även utsedda till matchens lirare av matchsponsorn Bodens Energi.

Övriga matcher i Allettan Norra:
Borlänge – Surahammar, 6-2
Piteå – Kiruna AIF, 8-2
Hudiksvall – Surahammar, 1-2
Östersund – Forshaga, 2-3 OT

Noterbart är att ingen av de fyra seriesegrarna (Boden, Hudiksvall, Mariestad och Kalmar) vann i premiäromgången. “Det finns bara bra lag kvar” är sannerligen en klyscha som stämmer.

Nästa match spelas på onsdag i vår hemmaborg när Kiruna AIF gästar oss. Missa inte det!

– Vi tränar imorgon och ser till att vi är förberedda. En defensiv nöt att knäcka. De har ju verkligen vaknat till liv och försvarar sig med näbbar och klor. Vi måste upp i vår prestation och gör vi det, då blir vi svårslagna, avslutar coach Nordberg.

Boden Hockey – Kalix HC, 2-3 GWS
(0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1)
0-1 34:24 Martin Liljekvist (Isak Nordanståhl, Ville Erixon)
1-1 50:47 Henri Tamminen (Anton Danielsson, Fredrik Granberg)
2-1 53:08 Anton Tano (Robin Höglund, Fredrik Granberg)
2-2 59:55 Johan Pettersson (Ace Cowans, Robin Liljekvist)
2-3 GWS Ace Cowans
Skott: 21-23 (8-10, 7-2, 6-7, 0-3, 0-1)