Ytterligare en stenhård kamp

Vi tackar våra fantastiska fans för ert starka stöd under hela säsongen, ni har inte alltid kunnat vara på plats i björknäshallen, men ni har alltid varit med oss!

Matchen började i ett högt tempo. Det var jämnt med någon vassare chans för Mariestad i inledningen. Vi fick möjligheten att spela powerplay två gånger i den första perioden och där skapade vi vassa lägen, bland annat två gånger när Felix Dahlroth sköt och vi högg på returerna, men Sandberg i bortakassen storspelade matchen genom. Vår Kevin Lindskoug stod också direkt i inledningen för viktiga aktioner, både med plock och klubba.

Även den andra perioden började med lägen åt båda håll. Tiden 4.56 fick vi se en monsterräddning av Lindskoug i hemmakassen när Mariestad kom i en av sina spelvändningar. Strax där efter kom Viktor Sandberg fri i spel 4 mot 4 men även bortamålvakten stod för en viktig räddning.

Vi stod matchen genom för långa anfall men Mariestad stod för starkt försvarsspel, täckte skott och höll oss på utsidan. Vi pressade på ordentligt i slutet på den andra perioden men utan utdelning och även den andra perioden slutade 0-0.

1.22 i den tredje perioden kommer matchens första mål. Mariestad gör 0-1 när de kommer 4 mot 2 i en spelvändning. Vi gav dock svar på tal och gjorde 1-1 i powerplay där Kristoff Kontos dunkade dit pucken. Vi spelade med mycket energi efter kvitteringspucken och det var flera gånger inte alls långt ifrån att vi stänkte dit 2-1, exempelvis genom Joey Dudek endast 25 sekunder senare. Sebastian Kaijser bröt sig starkt genom och kom halvt fri tiden ca 14.30 i tredje perioden, men blir i det läget något bryskt behandlad. Mariestad vände spelet snabbt och satte 1-2, även det i en spelvändning.

Vi tog Time Out, tog ut målvakten och gick ordentligt för 2-2, men Mariestad roffade åt sig pucken och satte 1-3 i öppen kasse och sedan 1-4 i öppen kasse.

En stentuff match som hade kunnat sluta hur som helst.
Vi gratulerar Mariestad till segern och önskar lycka till i Kvalserien!

Kvällens matchsponsor J.B.L Advokater delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #63 Christian Nyman och Mariestads #18 Jesper Lindén.

Boden Hockey – Mariestad BoIS HC 1-4
(0-0, 0-0, 1-4)
0-1 41:22 Gustaf Malmkvist (Philip Elgestål, Tobias Björklund)
1-1 48:38 Kristoff Kontos (Felix Dahlroth) PP1
1-2 54:49 Lucas Larsson (Tobias Björklund)
1-3 58:51 Tobias Aronsson ENG
1-4 59:43 Jesper Lindén (Erik Olsson, Tobias Aronsson) ENG
Skott: 31-27 (11-7, 7-6, 13-14)