Victor Johnson: “Vill vara i en klubb med en sådan målsättning”

Victor Johnson: “Vill vara i en klubb med en sådan målsättning”

Målvaktsduon spikad! 

Boden Hockey är mycket glada att presentera att Victor Johnson är klar för spel i Bodentröjan och att han tillsammans med David Otter bildar vårt målvaktspar den kommande säsongen.

 

Victor är en rutinerad målvakt på nivån och har bland annat spelat Kvalserien med Tranås, mot just Boden. Säsongen som gick hade han fina 94,88 i räddningsprocent under Play Off (mot Piteå, Halmstad, och Mariestad) och innan dess 92,33% i AllEttan.

– En komplett målvakt som håller en hög lägstanivå. En målvakt med erfarenhet av slutspel och som söker en ny utmaning hos oss. Vi känner att vi har hittat en mycket bra mix på målvaktssidan denna säsong som ska bli riktigt spännande att följa, säger Sportgruppen till hemsidan.

Här nedan kan du läsa en intervju med Victor.

Victor Johnson, välkommen till Boden och Boden Hockey! 
Tack så mycket!

Berätta för våra läsare – vem är Victor Johnson?
Utanför isen är jag en ganska lugn kille skulle jag säga. Jag har flickvän som flyttar upp med mig till Norrbotten. Jag är utbildad civilekonom och har jobbat senaste åren som revisorsassistent.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeymålvakt?
På isen är jag en positionssäker målvakt som spelar ett lugnt och tryggt målvaktsspel. Jag fokuserar inte på att göra de där spektakulära räddningar, utan istället på att stå rätt i banan och läsa spelet på ett bra sätt. Om man lyckas med det behöver man sällan göra de där spektakulära räddningarna.

Du har spelat de 6 senaste säsongerna i Tranås, hur var din tid där? 
I Tranås så blev det bättre och bättre för varje år skulle jag säga. Vi har haft en vision de senaste två åren som har varit lik Bodens, där tanken är att ta klivet upp. Jag mötte Boden med Tranås i kvalserien 18/19, så det har varit en bra utvecklingskurva. Det har varit en bra miljö, men jag tror att Boden är en minst lika bra miljö där jag tror att det finns bra förutsättningar att ta klivet upp.

Vad är ditt bästa hockeyminne?
Kvalserien får jag väl säga då. När vi mötte Vita Hästen borta var det 3000 på läktaren, ett bra drag och vi vann. Hela kvalserien var en häftig upplevelse som jag vill uppleva igen.


Foto: Daniel Åström/Studio D3D

Nu har du valt att fortsätta karriären i Boden Hockey, vad var det som lockade dig att välja just oss?
Det är satsningen och visionen om att nå Allsvenskan. Man vill vara i en klubb med en sådan målsättning och ett klimat som man trivs i för att prestera som bäst. Jag vill vara en del av det.

Vad har du fått för bild av Boden Hockey?
Jag mötte Boden i Kvalserien. Ett tungt lag att möta som spelar ganska grisigt. Det var jobbigt att stå i mål. Det känns som att det alltid är ett tungt lag, med mycket rutinerade och erfarna spelare på nivån. Jag har fått ett jättebra intryck av föreningen, både miljön, hallen, folket i och kring föreningen. Man brinner för hockeyn och det känns kul. Känslan är att man andas hockey i stan, vilket är väldigt häftigt. Det är så man vill att det ska vara.

Hur går tankarna inför den kommande säsongen i norr?
Spännande med ny miljö och att möta nya lag. Det ska bli kul att träffa mina nya lagkompisar och se vad vi kan uträtta ihop. Det känns på förhand som att vi har något bra på gång och som att vi kan ta klivet upp om bitarna faller på plats.

Har du någon hälsning till våra supportrar?
Jag hoppas att många kommer och stöttar oss i vinter. Publiksupporten är viktig för våra prestationer.

Vi tackar Victor för pratstunden och ser fram emot att se honom i vår hemmaborg i vinter.

Glöm inte att vara med i vår insamling mot covid-19 där vi vill bjuda på en häftig helkväll med såväl nostalgi som spännande nyheter. Just nu är vi uppe i 736 sålda soffbiljetter. Läs mer här (klicka).

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
vardagar 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique