Vi ville, vi vände och vi vann!

2-2!

Det var en trevande inledning där ÖIK slog hela 5 icing under de första 5 minuterna. Vi tog oss in i anfallszonen rätt lätt under den första perioden, och det var i just en sådan situation som periodens vassaste målchans blev till. Sebastian Harila gjorde sin gubbe och lyfte in en backhand som träffade målramen. Den första perioden slutade alltså mållös, men det var vi som var det mest spelförande laget vilket också skottstatistiken 11-4 vittnar om.

Matchens första powerplay tillföll Östersund. Den första minuten i den spelformen var det vi som ägde mest puck, men så med 19 sekunder kvar av utvisningen hittade Östersund nät efter ett bra skott av Hägg med bra skymning framför kassen.

Några minuter senare var det vår tur att spela powerplay, inget mål denna gång men vi drog upp tempot rejält i anfallszonen och bibehöll det tempot. Det var oerhört nära 1-1 tiden 12.52 när Marcus “Sasse” Sandström vann tillbaka pucken i offensiv zon, spelade till Anton Tano bakom kassen som skarvade till Linus Hedman framför mål. Men Mantler stod för en jätteräddning.

Det hängde ett Bodenmål i luften, men istället var det Östersund som utökade sin ledning till 0-2 efter att de vunnit en tekning i vår försvarszon och ÖIK-backen Reini direktskjutit.

Vi fick en drömstart på den tredje perioden när Linus Hedman roffade åt sig pucken i egen zon, satte full fart (och alla som har sett Linus Hedman vet att full fart verkligen är FULL FART) framåt. Med sig hade han ytterligare en snabbskrinnare, Anton Tano, och de kom 2 mot 1. Hedman avslutade själv och domare Andersson fick signalera för 1-2.

Vi gasade på för kvitteringspucken och det var nära några gånger. Till slut fick vi spela powerplay i slutskedet av den tredje perioden och plockade där även målvakten för att få spela 6 mot 4. Christian Nyman glänste, som så många gånger förut, i tekningscirkeln där han vann tre tekningar i rad. Till slut skott-passade Viktor “Ville” Sandberg fram till en vilt forcerande Sebastian Harila som stötte in 2-2 och Björknäshallen kokade!

När kvitteringspucken satt var det 1 minut och 7 sekunder kvar av ordinarie matchtid, men vi gav oss inte där, vi tryckte på för att avgöra i full tid och stod för några bra försök. Men till slut ljöd Hesa Fredrik och det blev dags för 3 mot 3-spel.

I övertidsperioden var det vi som stod för chanserna. Med 29 sekunder kvar av förläningsspelet satte Oskar Matushkin 3-2 efter fint förarbete av Elias Edström och Pontus Johansson och vi tog hand om 2 poäng idag. 5 av 6 poäng under helgen, mot serieledarna och tabelltvåan.