Vi ville, vi vände och vi vann

Ikväll drog DM 2019 igång och vi mötte Piteå HC.

Det fanns en del chanser i den första perioden, för båda lagen. Pavel “Krajan” Krajcovic stod direkt för några fenomenala räddningar och storspelade denna afton.

Andra perioden var bara 1 minut ung när Piteå tog ledningen i numerärt överläge. Vi hängde inte läpp för det utan gasade på och det luktade kvittering ett par gånger, men 1-0 till Piteå stod sig på resultattavlan och det var minst sagt en nervkittlande historia.

Med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid tog vi time out och plockade ut målvakten för att få spela 6 mot 5. Det blev sedermera också 6 mot 4-spel när Piteå drog på sig 5 + game.

Tiden 39.18 satt kvitteringen!

Tommy Wargh spelade Kevin Loppatto som avlossade skott och Per Savilahti-Nagander fanns framför kassen och skymde Piteå-keepern på ett föredömligt sätt.

3 minuter in i förlängningsperioden var även 2-1 ett faktum. Det var Marcus Sandström som stänkte dit slutresultatet utan assist och vi kunde bege oss hemåt för några timmars vila med en go’ känsla.

Laget visade, precis som ifjol, hög moral och ett aldrig sinande krigarhjärta.