Uddamålsförlust i Hudiksvall

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic
Idag mötte vi tabelltvåan Hudiksvalls HC

Det var en jämn första period där båda lagen fick chansen i powerplay utan att skapa någon hetare chans. Hudik stod för mer puckinnehav och vi tvingades slå till många icing. Efter våra powerplay så skapade vi lite längre anfall och skapade där några chanser men den första perioden slutade mållös.

Vi saknade inför dagens match hela 6 man. Backarna Felix Dahlroth (sjuk) och Robin Liljekvist (avstängd). Vi hade även en skadedrabbad forwardssida där Henri Tamminen, Andreas Nilsson och Filip Lindén saknades inför helgen. Ville Sandberg fick även kliva av under gårdagens match skadad. I början på den andra perioden i dagens match fick även vår back Jens Andersson kliva av skadad.

Vi stod för en heroisk insats, men det märktes att vi gick kort om folk.

Vi fick spendera en del tid i boxplay även i den andra perioden. I spelet 5 mot 5 skapade vi några långa anfall med fint lir, men strax efter vår press var det istället Hudiksvall som gjorde 1-0 i en tilltrasslad situation.

Det var även Hudiksvall som gjorde nästa mål, 2-0, i den tredje perioden. De spenderade en del tid i vår zon strax efter målet men vi stred emot bra.

När ca halva den tredje perioden var spelad stod Elias Edström för ett skott i målramen och strax där efter satt reduceringspucken. Johansson och Nyman stod för mycket vilja framför kassen. Pucken kom lös till Kevin Arvidsson som satte sitt andra mål den här helgen.

Vi jagade kvittering och var inte långt ifrån. Vi tog ut målvakten för att spela 6 mot 5 och skapade där ett jätteläge, men Bosson i hemmakassen stod för en, för hemmalaget, viktig räddning och Hudik lyckades hålla undan. När hesa Fredrik ljöd stod det fortsatt 2-1 på resultattavlan och Hudiksvall tog hand om samtliga 3 poäng.

Vi rullar hemåt efter en tuff bortavecka som vi inledde med att ta 2 poäng mot Teg i tisdags, följde upp det med 3 poäng igår mot Sundsvall och avslutade med dagens match.

Nästa match spelas på hemmais mot Vännäs om en vecka, söndag kl 16.00.