Tredje raka trepoängaren

Boden inledde inte med energin från förra veckans matcher och Asplöven visade att de var i Björknäshallen för att ge Boden en rejäl utmaning. 0 – 1 kom efter 2 minuter. Boden fick sedan powerplay och kvitterade genom Jesper Ylivainio. Spelet var böljande utan någon riktig struktur från något av lagen. Asplöven hade ett bättre skytte och Patrik Forsberg gjorde 1 -2 efter 12 minuter.

5 minuter före periodpaus åkte Christian Pettersson på en tackling och blev liggande. Han bars ut och blev senare hämtad med ambulans. Asplövens Hampus Karlsson fick 5+20 för checking to the head och utgick. Boden fick inte ordning på sitt powerplay och det blev resultatlöst.

Andra perioden var ett ställningskrig, bägge lagen stod upp och spelade taktiskt. Det var inte något fult spel, dock blev det 7 utvisningar. Det kändes som att domaren ville hålla i matchen. I slutet av perioden fick Boden ordning på spelet och kvitterade genom Christian Nyman, strax efteråt gav Sebastian Huczkowski hemmalaget ledningen.

Tredje perioden startade som ett ställningskrig, där bägge lagen inte ville vika ned sig. Asplöven kvitterade efter 10 min och det blev känslor. Boden fick powerplay, då klev Sebastian Huczkowski fram för andra gången i matchen. 4-3 var ett faktum. Boden fick energin tillbaka och fastställde slutresultatet 5-3 genom kvällens andra tvåmålsskytt Jesper Ylivainio.

Matchbilden var helt öppen, men Boden visade en större vilja och ytterligare 3 poäng till våra hockeykrigare är ett faktum.

I helgen beger sig Boden Hockey på bortaturné! På lördag möter man Östersunds IK och på söndag Örnsköldsvik HF. Nästa hemmamatch är sedan måndag 29/11 mot Piteå HC!

Kvällens matchsponsor Elon delade ut pris för bästa spelare i båda lagen.