Tillbaka i hetluften – kaptenen visade vägen

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Ikväll spelades det äntligen match igen!

Vi begav oss till Kiruna för att möta Kiruna AIF för andra gången (av tre) denna Alletta.

Vi började piggast. Kiruna AIF fick förvisso matchens första chans att spela 5 mot 4, men vi försvarade oss bra och redde ut det numerära underläget. Vi fortsatte stå för initiativen i den första perioden men inledningsvis utan att skapa några jättechanser.

Tiden 10.08 kämpade Christian Nyman fram en AIF-utvisning och var sedan i högsta grad inblandad i matchens första mål. Han utmanade sin AIF-försvarare och la sedan mycket kyligt över pucken, med ett perfekt pass, till Viktor Sandberg som direktsköt in ett riktigt välplacerat skott.

Vi fick ett till powerplay kort därefter och även där skapade vi farliga chanser, främst med Ville Sandberg återigen inblandad, men inget mål denna gång och vi gick så småningom till pausvila med 0-1 på resultattavlan.

Kiruna AIF fick direkt i inledningen av den andra perioden spela powerplay och skapade där några möjligheter men vi stod emot. Kort därefter skapade vi också farliga lägen, bland annat efter att Nyman hade vunnit en tekning i offensiv zon och vi skapade bra rull där pucken serverades fram till Nyman mitt i slottet som direktsköt, i stolpen. Även Kiruna AIF stod för en ramträff i den andra perioden.

Precis när vi blivit fulltaligt efter den andra periodens andra utvisning så vände vi spelet där Fredrik Granberg spelade fram till Marcus Sandström som la in en riktig delikatess upp i krysset och ställningen 0-2 på resultattavlan.

Vi bombade på, spelade med högt självförtroende, bra passningsspel och högt tempo. Vi visade även upp kreativt och distinkt powerplayspel, vilket även resulterade i 0-3. Högt passningstempo där Oskar Matushkin slutligen läckert fintade skott men istället passade över till perfekt placerad Pontus Johansson som i princip hade öppet nät där han la in pucken.

Vi sköljde över Kiruna AIF under perioder i mittakten och skapade läge efter läge. Bland annat hade vi ytterligare en ramträff, denna gång med Sebastian Harila som stod för avslutet.

Det blev 4 mot 4-spel i slutet av den andra perioden där vi utökade till 0-4 där det var Robin Höglund som spelade över till vår kapten Pontus Johansson som blev tvåmålsskytt i afton. Innan den andra perioden var slut reducerade dock Kiruna AIF till 1-4 när Oscar Fredriksson stod för ett kliniskt avslut.

Kiruna AIF fick spela 5 minuter powerplay i den tredje perioden där de satte 2-4 men kom aldrig närmare än så. Istället var det vi som höll undan och sedan satte 2-5 i tom kasse genom Fabian Nilsson.

Vi är igång och laddar direkt om för nästa batalj.
I helgen åker vi på bortaturné till Forshaga och Surahammar innan vi sedan spelar hemmamatch onsdag 9/2 kl 19.00. Vi hoppas att vi tillsammans då fyller Björknäshallen – inga publikrestriktioner gäller!

Kiruna AIF – Bodens HF, 2-5
(0-1, 1-3, 1-1)
0-1 10:52 Viktor Sandberg (Christian Nyman, Pontus Johansson) PP1
0-2 29:04 Marcus Sandström (Fredrik Granberg)
0-3 32:32 Pontus Johansson (Oskar Matushkin, Viktor Sandberg) PP1
0-4 38:19 Pontus Johansson (Fredrik Granberg)
1-4 39:50 Oscar Fredriksson (Philip Kemi, Daniel Bäckström)
2-4 46:26 Oscar Fredriksson (Philip Kemi, Marcus Runnkvist) PP1