Sur förlust i första Semifinalsmatchen

Första matchen i Semifinalserien är spelad. Nu vänder vi hem till Boden och hoppas att vi ses i Björknäshallen på fredag kl 19.00.

Semifinalen är igång – första matchen av tre är spelad

Ikväll mötte vi HC Dalen för första gången i Semifinalen som spelas som “bäst av 3” matcher.

Det var en lite trevande inledning från båda lagen och det fanns inte jättemycket att rapportera om från den första perioden. En del halvchanser för båda lagen, men med två täta målvakter.

I den andra perioden satte vi gasen i botten direkt och HC Dalen fick väldigt svårt att hänga med. Rättvist satte vi 0-1 som blev till när Robin Höglund roffade åt sig pucken på våran blålinje, halvt uppvaktad lyckades han få in pucken mellan benen på hemmamålvakten från dålig vinkel. Ett riktigt läckert mål.

Vi fortsatte att vara det spelförande laget under den andra perioden och skapade rejäl press i Dalens försvarszon. 0-2 hade inte varit orättvist, men så blev inte fallet utan vi gick till periodvila med ett måls överläge.

Hemmalaget fick en drömöppning av den tredje perioden där de satte 1-1 efter en retur som de var starkast på. Vi drabbades några minuter senare av en utvisning som sedermera blev två utvisningar då vi slog en oturlig puck out. Vi klarade av det 3 mot 5-spelet med bravur, men 1 sekund efter att vi blivit fyra man på banan så satte Dalen 2-1 med ca 8,5 minut kvar av ordinarie matchtid.

Vi kämpade och slet för en kvittering och skapade läge efter läge, speciellt i slutminuterna, men lyckades inte utjämna ställningen och HC Dalen tog hand om första rundan i den här Semifinalserien.

Vad innebär detta?

Nu är det “vinna eller försvinna” i kvalet mot Hockeyallsvenskan för vår del. Om vi vinner på fredag står det 1-1 i matchserien och en tredje och direkt avgörande match spelas på lördag. Om vi förlorar på fredag så är säsongen slut för den här gången och istället är det HC Dalen som går vidare.

Vi behöver ert stöd!

Vi har vänt matchserier förut, så sent som ifjol när vi förlorade med 3-1 mot Kalix i den första matchen och sedan vände hem och vann 2 raka matcher på hemmaplan.

Kom till hallen på fredag kl 19.00 och heja fram vårt hemmalag!
TILLSAMMANS kvitterar vi matchserien – vi behöver ert stöd!

HC Dalen – Boden Hockey, 2-1
(0-0, 0-1, 2-0)
0-1 23:36 Robin Höglund
1-1 41:31 Erik Thorwalls (Alex Ek)
2-1 51:32 Adam Hirsch PP1