Stabil seger i Enköping

Idag spelades returmötet mot Enköpings SK HK

Det var vi som började bäst och hade redan under de 2 första minuterna skapat två farliga lägen med Johansson/Kontos och Nilsson/Wallin inblandade men vi lyckades inte överlista Hagman i hemmakassen denna gång. Istället var det Enköping som tog ledningen tiden 03.35.

Vi visade, som så många gång förr, att det inte gjorde oss nervösa – vi fortsatte att mala på vilket knappt två minuter senare ledde till att Enköping drog på sig matchens första utvisning. I det powerplayspelet kvitterade vi. Viktor Sandberg la pucken på mål och Marcus Sandström skyfflade in returen. I slutskedet av perioden hittade pucken in bakom Hagman igen, men målet dömdes bort pga hög klubba.

När pucken släpptes för den andra perioden stod det 1-1 på resultattavlan, men det dröjde endast 43 sekunder innan vårt ledningsmål kom. Pontus Johansson stod för ett kliniskt avslut som betydde 1-2.

Att man behöver använda två händer för att räkna antal spelare som vi saknade till dagens match, var ingenting som påverkade vår lagmaskin och vi visade återigen upp vilken otrolig bredd vi har. Vi kontrollerade tillställningen och lät aldrig Enköping komma närmare. Tiden 8.10 i den andra perioden utökade vi till 1-3 efter riktigt skönt lir av Viktor Sandberg som rundade kassen, Marcus Sandström framför mål passade bak till Anton Tano som bombade in pucken.

I den tredje perioden sprang vi även ifrån till 1-4, även detta mål gjordes i powerplay. Denna gång genom att Antti Kauppila la ett långt pass över centrallinjen till Viktor Sandberg som fastställde slutresultatet.

Vår Victor Johnson stod som vanligt för stabilt målvaktsspel och räddade 29 av 30 skott vilket innebär en räddningsprocent på 96,67 %. Poängbäst blev bodenprodukterna Marcus Sandström och Viktor Sandberg som båda stod för 1+2 poäng. Även kul att se Sebastian Hansson och Alfons Nordberg tillbaka från skador, samt att vår 17åriga junior Erik Hannu återigen gjorde bra ifrån sig i A-lagströjan.

Imorgon rullar bussen vidare och vår lagmaskin ska ta sig an Hanvikens SK på bortais. Det finns fortsatt viktiga poäng att spela om inför det som komma skall. Vi är redan klara seriesegrare men för att få välja vårt åttondelsmotstånd först av alla så gäller det även att ha fler poäng än seriesegraren i AllEttan Södra.

Enköpings SK HK – Boden Hockey 1-4
(1-1, 0-2, 0-1)
1-0 03:35 Gustav Lindberg (Adam Lidström, Edvin Johansson)
1-1 06:52 Marcus Sandström (Viktor Sandberg, Antti Kauppila) PP1
1-2 20:43 Pontus Johansson (Fredrik Lindgren, Kristoff Kontos)
1-3 28:10 Anton Tano (Marcus Sandström, Viktor Sandberg)
1-4 44:37 Viktor Sandberg (Antti Kauppila, Marcus Sandström)
Skott: 30-29 (8-9, 10-11, 12-9)