Seger mot Örnsköldsvik HF!

Söndag och revanschdags, när Örnsköldsvik HF gästade Björknäshallen.

Boden visade direkt att man var revanschsugna och öppnade målskyttet genom Anton Toolanen, redan efter 03:43 spelat, assisterad av Tommy Wargh. I mitten av den första perioden drog Örnsköldsvik på sig en utvisning, vilket Boden nyttjade på bästa sätt och tog ledningen med 2-0 genom Tommy Wargh.

16:09 i första perioden väntade powerplay för Örnsköldsvik, som sedan även fick chansen i spel 5 mot 3 i ca 1 och en halv minut, då Boden drog på sig en till utvisning. Detta nyttjade Örnsköldsvik och Conny Strömberg, och det var reducerat till 2-1. Ett resultat som stod sig till periodpausen.

Andra perioden drog igång, och var bara 22 sekunder ung då Örnsköldsvik lyckades kvittera matchen till 2-2. Känslor uppstod sedan då Örnsköldsvik fällde Boden Hockeys målvakt Carl-David Almqvist, men efter 4:27 i andra perioden avlossade Bodens Fredrik Larsson ett skott som signerades Sebastian Huczkowski i målprotokollet. 3-2 och Boden var åter i förarsätet.

När en minut återstod av andra perioden fick Boden läget i powerplay, som man nyttjade då Christian Nyman var sist på, och krigade in, pucken. Resultatet var 4-2 till hemmalaget inför den tredje perioden.

Tredje perioden var något händelsefattig till att börja med. Tills att Örnsköldsvik valde att ta Time Out, med 3 minuter och 40 sekunder kvar av ordinarie matchtid. De tog även ut målvakten och spelade alltså med 6 utespelare, mot Bodens 5. Med 2 minuter och 59 sekunder kvar av ordinarie matchtid, lyckades pucken leta sig in bakom Carl-David Almqvist i Bodenmålet, och det var match igen! Boden krigade, kämpade och visade riktigt laghjärta i slutet av matchen och resultatet 4-3 stod sig tiden ut, vilket får ses som ett rättvist resultat. Boden ville mer, spelade med mer energi, vann skottstatistiken med 48-21 och förde spelet stora delar i matchen.

Boden har nu 25 sköna poäng och innehar en Allettanplats. Nästa match, som är nu på onsdag, möter man Asplöven HC i Norra Affärs Arena i Haparanda.

Nästa hemmamatch är sedan mot Kiruna AIF, nästa söndag 18/11 kl 16.00, då Boden Hockeys sponsorer bjuder på fri entré! Även detta kommer bli en grymt viktig 6 poängs-match, då Kiruna AIF ligger tätt efter Boden Hockey i tabellen. HockeyEttan Norra är ett riktigt getingbo i år och varje poäng är livsviktig för fortsatt spel i AllEttan efter jul. Ta med dig alla du känner, så ser vi till att det blir en riktig folkfest i denna spännande drabbning.

Boden Hockey – Örnsköldsvik HF 4-3
(2-1, 2-1, 0-1)

Målskyttar Boden Hockey: Anton Toolanen, Tommy Wargh, Sebastian Huczkowski, Christian Nyman
Målskyttar Örnsköldsvik: Conny Strömberg, Johan Nilsson, Sebastian Magnusson

Skott: 48-21 (16-8, 19-5, 13-8)
Utvisningar BHF: 8×2 ÖHF: 8×2
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 552 personer