SEGER mot Allsvenska Vita Hästen!

Boden började matchen bra och i inledningen var det mest spel i Vita Hästens försvarszon. Hästen slog mest ifrån sig pucken och körde sedan mycket soloprestationer. Tiden 07.21 kommer matchens första utvisning och det är Boden som ska spela i numerärt överläge.

Det tar endast 11 sekunder för pucken att hamna bakom Marcus Hellgren i bortamålet. Det är Tommy Wargh som avlossar skott och framför kassen finns Sebastian Harila som styr in pucken. 1-0 till Boden.

Tiden 9.42 kvitterar bortalaget, efter en lite tilltrasslad situation. I nästa numerära överläge för Boden skapas återigen fina lägen, bland annat när Sebastian Huczkowski träffade målramen, men det är Hästen som lyckas ta ledningen i matchen, också i powerplay, och vi hade 1-2 på resultattavlan inför första periodpausen.

Boden ville mycket denna match och spelade inspirerat. I andra perioden fintar Max Pålholm upp en bortaspelare på läktaren och skjuter. Pucken letar sig till slut fram till Viktor Lindgren som dunkar in 2-2, assisterad av Viktor Sandberg. Oskar Sehlstedt spelade som vanligt tryggt i kassen och hann bland annat med en säker sidledsförflyttning i ett viktigt skede i matchen när Hästen kom i en spelvändning.

Tiden 18.48 i andra perioden skjuter Henri Auvinen och Max Pålholm styr snyggt in pucken i mål, om det inte vore för att målet dömdes bort för hög klubba. Inget ledningsmål denna gång alltså men 5 minuter in i den tredje perioden kommer det, när Jesper Ylivainio, som glädjande var tillbaka i spel denna match, är sist på pucken och ser till att den hamnar bakom Hellgren i bortakassen. Fint förarbete av Sebastian Harila och detta innebär 3-2 till Boden!

4-2 kommer sedan också, när Vita Hästen tog ut målvakten och Viktor Lindgren kämpar och sliter med pucken i riktning mot den tomma kassen. Han blev då otillåtet stoppad och mycket riktigt döms då mål!

Vilken krigarseger och vilken härlig publik som stannade kvar länge för att hylla vårt hemmalag! Tack för att ni kom och stöttade laget till en seger mot Allsvenskt motstånd! Och tack till vår huvudsponsor Bodens Energi som bjöd på fri entré!

Dagens matchsponsor Bodens Energi delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #9 Viktor Lindgren och Vita Hästens #9 Henrik Rommel. Foto: Christer Hägglund.

Boden Hockey – HC Vita Hästen 4-2
(1-2, 1-0, 2-0)
Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Harila, Viktor Lindgren x2, Jesper Ylivainio, Viktor
Målskyttar HC Vita Hästen: Erik Borg, Linus Andersson
Skott: 26-22 (14-9, 4-5, 8-8)
Utvisningar Boden Hockey: 6×2  HC Vita Hästen: 5×2
Domare: Daniel Eriksson
Publik: 736 personer