Seger i toppmötet!

1-0 signerat Henri Tamminen

Idag gästade Väsby IK HK oss i HIVE Arena

Senast lagen möttes, i Allettan säsongen 19/20, var det Väsby som vann båda matcherna, 4-0 i första matchen och 2-0 i andra matchen. Revanschdags idag.

Vi började matchen starkt, en som tidigt gick i bräschen var Henri Tamminen som redan i första bytet delade ut tre tacklingar. I tredje spelminuten gjorde han sedan 1-0 i en spelvändning, assisterad av Christian Nyman. Vi drabbades av matchens första utvisning, även andra, tredje och fjärde. Men vi stod upp bra i boxplay med Carl Hjälm som sista utpost. Trots att vi spelade 6 minuter boxplay i den första perioden så vann vi skotten med 8-6.

Vi utökade till 2-0 i den andra periodens sjätte spelminut men Väsby gav snabbt svar på tal och reducerade till 2-1 knappt en minut senare. När det var vår tur att spela powerplay satt 3-1, signerat Nils Thomasson. Vi fick spela i numerärt överläge en till gång i slutet av den andra perioden, men då fredade sig Väsby bra och det stod fortsatt 3-1 på resultattavlan inför den tredje perioden.

Nils Thomasson satte 3-1

Vi utökade till 4-1 i spel 5 mot 4 i den tredje perioden. Snyggt spel där det slutligen var Joel Wahlgren som slog ett pass över centrallinjen till Felix Dahlroth som satte pucken i nät. Max Wahlgren utökade kyligt till 5-1 på ett friläge.

4-1 satte Felix Dahlroth efter fint spel i powerplay

Väsby kröp närmare och gjorde 5-2 när det återstod ca 5 minuter av den tredje perioden. De provade ta ut målvakten för att spela 6 mot 5 men då satte vår Joel Wahlgren spiken i kistan när han pricksköt in pucken i den öppna kassen hela vägen från egen zon.

– Jag tycker att vi är pigga idag och gör en bra match, sa Roger Forsberg i presskonferensen efter matchen.

Dagens matchsponsor Luleå grafiska utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #63 Christian Nyman och Väsbys #4 Lucas Thorstensson.

Du kan se hela presskonferensen med båda lagens tränare i videospelaren nedan.

Nästa hemmamatch spelas lördag 21/1 kl 16.00 mot Piteå HC.

Boden Hockey – Väsby IK HK, 6-2
(1-0, 2-1, 3-1)
1-0 02:55 Henri Tamminen (Christian Nyman)
2-0 25:26 Viktor Näslund (Fredrik Granberg)
2-1 26:10 Lucas Thorstensson (Erik Aterius)
3-1 36:43 Nils Thomasson (Max Wahlgren, Filip Bratt) PP1
4-1 48:24 Felix Dahlroth (Christian Nyman, Joel Wahlgren) PP1
5-1 52:49 Max Wahlgren (Alexander Wallin, Linus Hedman)