Seger i hemmapremiären: “en jämn och hård kamp”

Äntligen Hockeyhelg i vår hemmaborg!

Idag var det Sundsvall som gästade oss och imorgon väntar Hudiksvall.

Vi fick en drömstart på matchen när Fabian Nilsson listigt satte 1-0 redan efter 1 minut och 7 sekunder. Ca 2,5 minut senare satt även 2-0 när Max Wahlgren återigen visade upp passningsskicklighet när ha serverade kedjekamraten Simon Andersson som klippte till direkt.

– En jämn kamp, hårt ute på banan. Vi får en bra start och kan bygga lite på den, säger Roger Forsberg i presskonferensen efter matchen (länk).

Sundsvall kom ut starkt efter 2-0 och pressade på. Carl Hjälm i vår kasse stod då för en trippelräddning. Ja, han radade upp viktiga räddningar matchen genom.

Sundsvall reducerade tidigt i den andra perioden i spel i powerplay för deras del. Vi fick också chans att spela i numerärt överläge två gånger om i den andra perioden och i det andra försöket satt pucken i nät, signerat Marcus Sandström med snyggt förarbete av Andreas Nilsson och Elias Edström.

Seriespelets första tvåmålsskytt blev Simon Andersson när han resolut skickade in 4-1-pucken bakom Rönnqvist i bortakassen tiden 14.38 i den andra perioden.

Sundsvall reducerade tidigt även i den tredje perioden à la tek och dunk och gjorde kort senare även 4-3, också det målet i powerplay för deras del. Det blev nerv i matchen. Sundsvall jagade frenetiskt kvittering, hade vind i seglen och spelade fysiskt. Vi kämpade emot och Carl Hjälm stod för ytterligare några vassa räddningar.

Det var bra men också lite nervös stämning bland de ca 700 åskådarna i hallen. Sundsvall tog till slut ut målvakten och fick även möjlighet att lira 6 mot 4 med ynka 10 sekunder kvar på matchuret. Då täckte kaptenen, Pontus Johansson, skott och ytterligare 3 poäng var ett faktum.

– Till slut så blir det på något sätt att vi reder ut det i en jämn hockeymatch och Sundsvall är det bästa lag vi har mött i vinter hittills, så det var en jämn och hård kamp.

3 segrar av 3 möjliga och nu väntar seriefavoriten Hudiksvalls HC imorgon med nedsläpp kl 16.00. Missa inte det! ALLA TILL HALLEN!

– Det kommer bli, om inte lika hårt så ännu hårdare, avslutar huvudtränare Roger Forsberg.

Boden Hockey – IF Sundsvall Hockey, 4-3
(2-0, 2-1, 0-2)
1-0 01:07 Fabian Nilsson
2-0 03:46 Simon Andersson (Max Wahlgren, Joel Wahlgren)
2-1 21:19 Mathias Wikudd (Algot Landin, Fabian Westling Alm) PP1
3-1 33:17 Marcus Sandström (Andreas Nilsson, Elias Edström) PP1
4-1 34:38 Simon Andersson (Robin Liljekvist, Joel Wahlgren)
4-2 42:43 Mathias Hellgren (Marcus Sirén, Gustav Marnetoft)