Seger i helgens första match

Idag begav sig vårt gäng till Gällivare för att möta Kiruna AIF för första gången denna säsong

Den första perioden blev en målsnål historia, men det var Boden som hade de bästa chanserna. Tidigt i matchen tog vi tag i taktpinnen och vann också skottstatistiken med 16-3 i den första perioden, dock förblev ställningen 0-0. I den andra perioden kom det sedan 3 mål – 1 för hemmalaget Kiruna AIF och 2 för vårt gäng.

Det var vi som tog ledningen i matchen när Sebastian Kaijser såg till att pucken hamnade i nät, assisterad av Antti Kauppila. Kiruna AIF gav snabbt svar på tal. När de fick chansen i numerärt överläge så såg Daniel Taavo till att utjämna till 1-1. Innan mittakten var slut så hade vi återigen tagit ledningen. Denna gång av Sebastian Kauppila som snyggt placerade pucken i krysset med 55 sekunder kvar av perioden.

Det var mest Boden i matchen. Kiruna AIF hade periodvis det svårt att ta sig ut ur egen zon. Det blev inte bättre för dem när de drog på sig 7 utvisningar i den tredje perioden. I spel i numerärt överläge satte Kaijser, sitt andra och vårt tredje, mål för kvällen. Felix Dahlroth såg sedan till att fastställa slutresultatet, när han pricksköt in 4-1 i spel 5 mot 3.

Säsongens första tvåmålskytt blev Sebastian Kaijser. Honom kan du se en intervju med ovan.

Nu väntar ny match mot nygammalt motstånd imorgon. Vi åker vidare till Kiruna där Kiruna IF väntar.

Kiruna AIF – Boden Hockey 1-4
(0-0, 1-2, 0-2)
0-1 29.53 Sebastian Kaijser (Antti Kauppila)
1-1 34.05 Daniel Taavo (Oskar Fredriksson) PP1
1-2 39.05 Sebastian Kauppila (Antti Kauppila, Christian Nyman)
1-3 48.48 Sebastian Kaijser (Sebastian Harila, Antti Kauppila) PP1
1-4 55.25 Felix Dahlroth PP2
Skott: 14-57 (3-16, 7-16, 4-25)