Målrik första match

Gasen i botten direkt från första nedsläpp och publiken bjöds på hela 4 mål i den första perioden.

Det var vi som tog ledningen och sedan Luleå som kvitterade och gick om. De satte retligt 1-3 med bara några sekunder kvar av den första perioden.

Vi satte ordentlig press i början av den andra perioden men 8.24 var det Luleå som utökade sin ledningen på ett halvt friläge där Luleåforwarden inte gjorde något misstag. Efter halva matchen bytte vi målvakt, vilket var förbestämt. Jacob Carlsson stod första halvan av matchen och Mike Sjöberg den andra halvan.

Vi hade redan under den första perioden fått se fint lir i powerplay och när en Luleåspelare fick besöka botbänken för första gången i den andra perioden ringde det. Det var Ville Sandberg som hade vunnit tekningarna två gånger om följt av att Linus Hedman avlossade skott på första försöket och sedan på andra försöket var det Joel Wahlgren som klippte till till ställningen 2-4 vilket även stod sig perioden ut.

I den tredje perioden gör vi 3-4 genom fint klapp-klapp-spel fram till Christian Nyman mitt i slottet som läckert la in pucken i nät. Vi provade ta ut målvakten för att spela 6 mot 5 och skapade där lite farligheter, men Luleå lyckades till slut roffa åt sig pucken och fastställde slutresultatet till 3-5.