Komfortabel derbyseger i premiären!

Ikväll drog äntligen AllEttan igång. Precis som i förra årets AllEtta var Boden Hockeys första match ett derby mot Kalix HC.

Boden Hockey tog direkt tag i taktpinnen. Redan efter 1 minut och 3 sekunder blev det mål! Johan Ceder hittade snyggt fram till Jesper Ylivainio och 1-0 var ett faktum. Tiden 8.25 åkte sedan Kalix Artyom Rasulov ut 2+10 minuter för checking to the head och det väntade powerplay-spel för HockeyEttan Norras mest effektiva lag i just den spelformen.

1 minut in i det numerära överläget spelade Christian Nyman in pucken till Sebastian Huczkowski framför mål som tryckte dit den till ställningen 2-0. Perioden präglades av energi, fart och jävlaranamma där spelet mestadels höll till i Kalix försvarszon.

Andra perioden fick även den en smakstart. 1.21 tar Boden en 3-0 ledning genom att vara starkast framför kasse. Fredrik Bergdahl trycker dit den och vi får återigen höra Boden Hockeys måljingel på allsång i Redstorm.

Kalix skruvade sedan upp sin egen fart men Boden stod emot, med Oskar Sehlstedt som en trygg sista utpost. Vid 14 minuter spelade i den andra perioden kämpar Anton Toolanen sig fri, men stoppas i den situationen otillåtet av en Kalixspelare som får sätta sig på botbänken 2 minuter för interference. Det är nära direkt när Johan Ceder letar en lagkamrat vid vänstra stolpen men pucken letar sig precis förbi.

Tiden 17.44 i andra perioden är det sedan dags för spel i numerärt underläge för Boden Hockey, för första gången den här perioden. Kalix etablerar tryck och spelar ett sidledspass som leder till öppet mål och ett reduceringsmål kändes som ett faktum, men Oskar Sehlstedt står för en monsterräddning. Istället för reducering går vi alltså till periodvila efter en spelmässigt jämn period, men resultatet 3-0 till bortalaget.

Tidigt i tredje perioden är det dags för spel i numerärt överläge för Boden Hockey igen, varpå Boden etablerar bra tryck. Det leder dock till en spelvändning och Kalixspelarna ser först ut att komma i ett farligt 2 mot 1-läge men Boden och Oskar Sehlstedt i kassen reder ut det. 16 sekunder efter att Kalix åter var 5 man på banan, så sitter pucken för fjärde gången bakom Jacob Carlsson i Kalixkassen. Det är Robin Askebrand som hittar fram till en friställd Petter Sundqvist som inte gör något misstag.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka med massor av energi från båda lagen. Inte alls avslaget trots 4-0 till bortalaget på resultattavlan. Sedan med ca 3 minuter kvar att spela får Kalix chansen i spel 5 mot 3. Tiden 17.14 avlossar Johan Pettersson ett skott från blålinjen som letar sig förbi en skymd Oskar Sehlstedt.

Kalix gjorde sedan ett försök med att ta ut målvakten och spela 6 mot 5, men publiken fick nöja sig med 5 mål denna afton, 4 mål för Boden Hockey och 1 för Kalix HC.

Nu väntar returmöte mot Kalix i vår hemmaborg Björknäshallen redan på söndag kl 16.00. Alldeles säkert kommer det vara en match precis som kvällens – fylld av energi, fart, snygga mål och heta känslor. Även kul att se så många Bodensare i Part Arena. Vi ses i Björknäshallen på söndag!

Kalix HC – Boden Hockey 1-4
(0-2, 0-1, 1-1)

Målskyttar Boden Hockey: Jesper Ylivainio, Sebastian Huczkowski, Fredrik Bergdahl, Petter Sundqvist
Målskyttar Kalix HC: Johan Pettersson

Skott: 28-27 (8-9, 14-9, 6-9)
Utvisningar BHF: 8×2, KHC: 9×2 + 10 min
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 1306 personer