Kaffe, kaka, fjärde raka

Idag var det Kiruna IF som gästade Björknäshallen

Efter den första perioden stod det 0-0 på resultattavlan men så släpptes pucken för den andra perioden och endast 1 minut och 35 sekunder senare stod det 3-0 till vårt hemmalag. 1-0 gjorde Sebastian Kaijser assisterad av kedjekamraterna Kristoff Kontos och Pontus Johansson. Mikael Lidhammar stänker sedan dit 2-0 när perioden var 35 sekunder ung.

1 minut senare åker Sebastian Kaijser sig fri och är sånär på att peta in pucken mellan benen på Krajcovic som räddar i förstaläget men när Kristoff Kontos är het på returen så var 3-0 ett faktum.

Även 4-0 blir till tidigt i den andra perioden. Jake Bolton passar upp till Sebastian Kaijser som tillsammans med Pontus Johansson kommer i ett 2 mot 2-läge. Kaijser serverar pucken till Johansson som snyggt lägger den i nät.

5-0 kommer tiden 33.27 i efterdyningarna av ett powerplay-spel. Felix Dahlroth avlossar och framför kassen finns Nyman och Johansson där den sistnämnde styr in pucken. Innan mittakten är slut så kryper Kiruna IF närmare efter en lite olycklig situation där vi trillar och Felix Fjällkeborn kommer fri och gör inget misstag.

6-1 blir till i powerplay tiden 5.33 i den tredje perioden efter en något märklig situation där Kirunas back själv trasslar till det framför Krajcovic i bortakassen såpass att Jake Bolton får öppet mål och stänker dit den. Kiruna är mycket nära att göra 6-2 tiden 13.20 när pucken dansar på mållinjen, dessförinnan är vi nära att göra 7-1 när Hansson, Tano och Joseph skapar rejält med farligheter i den offensiva zonen. Kiruna får sedan chansen att spela 5 mot 3 och gör då 6-2, men närmare än så kom de aldrig och matchen slutade med en fyramålsvinst för våra krigare.

Kaffe, kaka, fjärde raka. Fira med en fiktiv matchfika.

Nästa match spelas onsdag 4 november (obs, ändrat datum) mot Piteå på bortais.

Boden Hockey – Kiruna IF 6-2
(0-0, 5-1, 1-1)
1-0 20.14 Sebastian Kaijser (Kristoff Kontos, Pontus Johansson)
2-0 20.35 Mikael Lidhammar (Sebastian Kauppila, Antti Kauppila)
3-0 21.35 Kristoff Kontos (Sebastian Kaijser, Jake Bolton)
4-0 23.34 Pontus Johansson (Sebastian Kaijser, Kristoff Kontos)
5-0 33.27 Pontus Johansson (Felix Dahlroth, Kristoff Kontos)
5-1 37.50 Felix Fjällkeborn (Martin Söderberg, Simon Thyni)