Jämn kamp i Piteå

Efter 9 dagars speluppehåll var det så dags för seriens första derby mot Piteå

Piteå inledde kvällen bäst och hade tidigt under matchen några vassa chanser, men vår Victor Johnson visade också upp vasst målvaktsspel. Det var dock ändå Piteå som tog ledningen i den första perioden tiden 08.15 efter en trippelchans som till slut studsade Piteås väg. De gjorde även 2-0 innan det var dags för periodpaus.

Under den andra perioden vände vi matchbilden helt. Spelet var långa stunder parkerade i Piteås försvarszon. Anton Tano sköt i stolpen när ungefär 5 minuter var spelade av mittakten. Vi skapade och skapade och gjorde till slut mycket rättvist både 2-1 och 2-2. Reduceringsmålet blev till när Sebastian Kaijser levererade en perfekt passning till en perfekt forcerande Kristoff Kontos som hade satt sig själv i en sådan situation att han “bara” behövde lägga dit klubbladet.

Kvitterat blev det i LF Arena när Fredrik Bergdahl sköt, Christian Nyman skymde hemmamålvakten och Sebastian Harila styrde in pucken i nät. Piteås enda riktiga farliga chans under perioden var ett friläge för Carl Becker som Victor Johnson avvärjde.

Det stod alltså 2-2 på resultattavlan inför den tredje perioden, vilket får ses som rättvist, efter en period som kunde tillskrivas hemmalaget och en period som tillskrevs vårt bortalag.

Piteå fick tidigt chansen i powerplay i den tredje perioden och till följd av det så skapade de också en del tryck. Spelet i den tredje perioden var sedan mer böljande och båda lagen skapade några halvchanser. Till slut är det Piteå som gör 3-2 efter ett skott med styrning, med ca 5 minuter kvar att spela. Vi tryckte på för en kvittering i slutminuterna och tog även ut målvakten. Men Piteå lyckades rensa och satte 4-2 med mindre än en sekund kvar av matchen.

Nu laddar vi om för Hockeyhelg i vår hemmaborg. Först spelar damerna sin seriepremiär i Dam- & Ungdomsligan, på hemmais i B-hallen kl 13.30 med fri entré. Det följs upp av att herrarna möter Sundsvall kl 16.00. Sedan på söndag är det Östersunds IK som gästar oss i HockeyEttan Norra, samma tid och samma kanal – 16.00, Björknäshallen.

Hockeyhelg – Förköp biljetter!

Det finns ca 60 biljetter kvar till båda matcherna i HockeyEttan Norra. Så sprid ordet, ta med en kompis och gå förbi kansliet för att säkra din plats i allas vår hemmaborg.

Piteå HC – Boden Hockey 4-2
(2-0, 0-2, 2-0)
1-0 08.15 Ludvig Stenvall (Carl Becker, Victor Edström)
2-0 15.53 Magnus Isaksson (Joakim Högberg, William Carlén)
2-1 26.28 Kristoff Kontos (Sebastian Kaijser, Antti Kauppila)
2-2 36.58 Sebastian Harila (Fredrik Bergdahl, Marcus Sandström)
3-2 54.16 Emil Wrenman (Ludvig Stenvall, Victor Edström)
4-2 59.59 Emil Wrenman (Carl Becker) ENG