Islossning i tredje hemmamatchen

Ikväll gästade Kiruna AIF oss för första gången den här säsongen

– Det blir lite utav en karaktärsmatch här för oss, sa tränare Roger Forsberg inför matchen.
Och karaktär visade vi upp.

Vi satte gasen i botten direkt och gjorde 1-0 när matchuret endast hade hunnit ticka i 41 sekunder. Det var den nykomponerade förstakedjan med Christian Nyman, Pontus Johansson och Joel Wahlgren som gick i bräschen.
– Tittar man på matchens utveckling så är det den kedjan som driver laget i den första delen av matchen sen så hakar flera kedjor på, lyfte Forsberg efter matchen.
Det första målet blev till efter att Christian Nyman slog ett fint pass över centrallinjen som Pontus Johansson direktsköt in. 2-0 kom i kedjans nästa byte, denna gång signerat Joel Wahlgren.

Kiruna AIF fick spela powerplay i slutet av den första perioden, men det var egentligen första gången de lyckades etablera spel i vår zon. De kom dock ut starkare i den andra perioden och gick för kvittering, men vår Carl Hjälm stod för betryggande spel i hemmakassen.

Vi visade upp mer tempo och kreativitet i dagens powerplayspel vilket även gav utdelning. 3-0 blev till när Felix Dahlroth sköt och Christian Nyman styrde. I nästkommande powerplay gjorde vi även 4-0, när “the man of the match” Christian Nyman kyligt fick pucken framför mål men istället för att skjuta spelade över till Ville Sandberg som direktsköt in pucken i nättaket.

Även 5-0-pucken var placerad i nät i den andra perioden, när Robin Liljekvist sköt och Christian Nyman fanns framför mål och täckte skott, men domaren bedömde att det var spelare i målgården och inget mål denna gång.

Trots 4-0 på resultattavlan inför den tredje perioden var det inget av lagen som slog av på takten. AIF jagade reducering och vårt gäng fortsatte också gasa på.

5-0 kom till slut. Även denna gång var Christian Nyman i farten. Han spelade till Joel Wahlgren som blev fri och där stod för en lång dragning och la in pucken med backhand. Brorsan Max utökade till 6-0 endast 13 sekunder senare.

AIF gjorde 6-1, ett fint powerplaymål, tiden 11.54 i den tredje perioden men det var vi som avslutade målkalaset. Max Wahlgren satte spiken i kistan när han satte pucken i krysset med knappa 2 minuter kvar av matchen.

Boden Hockey – Kiruna AIF, 7-1
(2-0, 2-0, 3-1)
1-0 00:41 Pontus Johansson (Christian Nyman, Joel Wahlgren)
2-0 03:46 Joel Wahlgren (Pontus Johansson, Fredrik Granberg)
3-0 31:23 Christian Nyman (Felix Dahlroth, Viktor Sandberg) PP1
4-0 35:07 Viktor Sandberg (Christian Nyman, Felix Dahlroth) PP1
5-0 50:47 Joel Wahlgren (Christian Nyman, Pontus Johansson)
6-0 51:00 Max Wahlgren (Viktor Sandberg, Marcus Sandström)