Det är dags för tredje matchen denna försäsong och inte mot vilket motstånd som helst, utan mot Narvik Hockey som spelar i Norges högstaliga, GET-ligaen.

Narvik är nykomlingar i norska högstaligan och ställer ett intressant lag på isen med viss erfarenhet från såväl SHL som Liiga. Den här säsongen är det fjolårets assisterande tränare i Boden Hockey, Henry Acres, som coachar Narvik.  En annan intressant förstärkning är Johan Erkgärds som senast kommer från spel i Grums, men har spelat några matcher med Färjestad i SHL samt har meriter från juniorlandslagsspel.

Våra killar hittar varandra mer och mer. Båda målvakterna har visat stabilt spel och såväl forwards som backar har visat att det kan bli en rolig vinter även i år! Trots att det fortfarande är försäsongshockey på menyn så har vi ändå fått se riktigt rolig hockey i Björknäshallen, och mer ska det bli!

Narvik har precis som oss spelat två försäsongsmatcher, mot samma motstånd – Kiruna AIF och Kiruna IF. De började med en seger mot Kiruna AIF med 5-3 och åkte sedan på en förlust med 4-0 mot Kiruna IF, men vann skottstatistiken med 38-27.

En som har spelat 4 säsonger i Narvik och gjort 229 poäng för klubben, vilket gör att han ligger tvåa i mest gjorda poäng för Narvik genom tiderna, är vår #14 Johan Ceder. Hemsidan slog en signal till Johan för att höra mer om morgondagens motstånd och läget i laget.

Hej Johan!
Vad vet vi om Narvik Hockey?
Egentligen inte så jättemycket, men det är några stycken kvar sen jag spelade där, sedan är ju Henry Acres tränare och Martin Persson är sportchef. Jag tror att de kommer spela en rak hockey med mycket folk som går på kassen.

Hur bra klass är det på Get-ligaen?
De bra lagen är riktigt bra, men det är en lite ojämn liga där det skiljer mycket mellan toppen och botten.

Vad krävs det av er för att vinna imorgon?
Ha fart på fötterna och hålla oss till vårt spel och det vi har kommit överens om. Spelar vi som vi gjorde i första perioden mot Kiruna IF så har vi goda chanser.

Det är lite mer internationellt i omklädningsrummet denna säsong. Pratar ni mycket engelska och hur går det?
Det är bara kul att få prata lite mer engelska. Extra roligt är det dock att få höra Toolanen och Sunken prata mer engelska.

Hur är känslan i laget, har ni fått ihop gruppen?
Det känns inte som att det är ett nytt lag direkt, utan alla har tagit för sig och kommit in i gruppen på ett bra sätt. Det känns som att vi har någonting bra på gång!

Tack Johan och lycka till!
Tack själv!

Kom till Björknäshallen imorgon och se när vårt hemmalag tar sig an Narvik Hockey, det första laget från Get-ligaen som gästar Björknäshallen! Det vill du inte missa.
Nedsläpp kl 19.00.

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
Onsdagar 9-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique