Inför matchen: </br> Boden Hockey vs. Asplöven HC

Inför matchen:
Boden Hockey vs. Asplöven HC

Nu är det endast 6 matcher kvar av grundserien och en väldigt viktig seger inkasserades av Boden när man senast slog Örnsköldsvik på hemmaplan i söndags. Nu väntar Asplöven borta i Haparanda och ytterligare 3 viktiga poäng står på spel.

Asplöven går det fortsatt tungt för under serien. 1 vinst och 12 förluster (två i förlängning), gör att de med sina 5 poäng just nu ligger sist i serien. Förvisso har de haft en del bra matcher, inte minst då de vann över Östersund på bortaplan med en storspelande Carl-David “C-D” Almqvist i mål som då var utlånad från Boden, men de var också nära att sno åt sig poäng borta mot Piteå när man endast förlorade med 3-2.

Senast Boden och Asplöven möttes var det Boden som gick vinnande ur striden. Det satt dock långt inne för BHF då det var likaläge (3-3), 6 minuter in i den tredje perioden. Efter två snabba mål inom loppet av 1 minut punkterades matchen och Boden vann tillslut med 5-3.

Kommer Boden ta sin andra raka 3-poängare, eller är det Asplöven som kommer att överraska och dra det längsta strået? Det får vi se ikväll!

Här följer en intervju med ingen mindre än #60 Carl-David Almqvist.
Vinst senast mot Övik hemma och det blev ganska pressat i slutet, kort analys av matchen?
Vi är det spelförande laget i 60 minuter skulle jag säga, deras målvakt Oliver Dackell står på sig riktigt bra måste jag säga! De sköt inte så mycket men tog vara på sina chanser väl! Men det viktiga är att vi fick med oss 3 poäng.

För dig själv har det gått riktigt bra i målet, hur upplever du själv att din prestation varit så här långt och vad tror du är anledningen till att det har gått så bra?
Det började med att jag stod 5 matcher i just Asplöven, vilket gick bra ändå! Roligt och motiverande att få chansen och förtroende! Nu är jag tillbaka i Boden för tillfället och det har känts bra eftersom jag fått med mig poäng i varje match, vilket är skönt!

Anledning till att det går bra är väl att jag jobbat mycket extra och den mentala biten känns bra, känner mig trygg i målet och grabbarna i laget pushar och hjälper mig bra!

Du har fått hoppa i ett ganska ‘pressat’ läge, med tanke på att varje match är så viktig för en plats i Allettan, hur känns det?
Klart att man har hög press på sig nu och varje match är oerhört viktig men vi i laget är beredda att göra skitjobbet och jobbar hårt varje dag så det känns bra! Det är detta man älskar med hockey, när man verkligen måste leverera och det är tighta matcher varje match!

Om vi då fokuserar på onsdagens motstånd Asplöven, vad vet ni om dem?
Asplöven är inget lag att underskatta, de är bra framåt och tar ofta vara på chanserna de får. De har många uddamålsförluster men tar vi med oss spelet från matchen mot Örnsköldsvik så tror jag vi plockar hem 3 poäng!

Vad skulle du säga är nyckeln till att ta 3 poäng?
Hårt arbete i 60 minuter, att vara noggranna i egen zon och att ha roligt!