Inför derbyt: Boden Hockey vs. Piteå HC

Äntligen derbydags i Björknäshallen! På onsdagskvällen gästar Piteå HC vår hemmaborg.

Piteå har börjat AllEttan med att rada upp förluster. Det var nog ingen på förhand som kunde tro att Piteå efter 4 spelade omgångar endast skulle ha tagit 1 poäng. Mot Östersund och Hudiksvall blev det förluster med 4-0 och 4-1, men i returmötet mot Östersund samt senast mot Teg så blev det en uddamålsförlust och en övertidsförlust.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Vi känner Piteå bättre än så

I inledningen har Piteå haft många spelare på frånvarolistan. Vi vet att oavsett manfall så spelar Piteå alltid disciplinerat och är sylvassa när de får lägen. Att de återfinns sist i tabellen såhär i inledningen är ingenting vi låter oss luras av. Det kommer som vanligt bli en jämn och tuff strid. Det är dags för derby!

Inför morgondagens match ser de ut att sakna Emil Wikström, Joakim Blomqvist, Joakim Högberg, Viktor Edström och Tim Kempeberg.

Vi kommer senast från en bortaturné där vi har mött Vallentuna och Väsby. När det var dags för hemfärd till Norrbotten och Boden hade vi 3 av 6 poäng med oss i bagaget

Lars Molin, huvudtränare Boden Hockey:

Hur skulle du sammanfatta helgen som var?
– I första perioden i den första matchen tycker jag att det syntes att vi inte spelat på 11 dagar. I de två sista perioderna kommer vi upp i normal standard och sätter press på dem. Det sista målet gör vi med ca 30 sekunder kvar. Starkt av oss att vända och i det stora hela en rättvis seger. På söndagen tycker jag inte att vi kommer upp i nivå. Vi är lite efter i tempot, tappar folk och markeringar i egen zon, vilket vi inte gjort tidigare. Vi försökte gå ner på folk i tredje perioden och gå för reducering. Vi skapar lägen, men lyckas inte göra mål, samtidigt som vi möter ett spelskickligt lag som sätter sina lägen. I sådana matcher krävs det att vi alltid ger 100 %. Så söndagens match är inte riktigt godkänd.

Hur ser läget i truppen ut?
– Glädjande nyheter är att både Krajcovic och Harila är tillbaka, så vi är full trupp utom långtidsskadade Anton Toolanen.

Tankar inför morgondagens match?
– Det är derby och det kommer att bli krig. Vi ska jobba arslet av oss och vara noggranna i det vi gör.

Tabellen

Tabellen är en trevlig, men ack så spännande, historia för vår del. Vi ligger bra till och är inblandade i den absoluta toppstriden. Värt att notera är ju även att vi har en match, respektive två matcher, färre spelade än övriga toppkonkurrenter i dagsläget. Morgondagens match blir alltså oerhört viktig i jakten mot toppen! Vi ska dit, tillsammans!

Hör #7 William Dageryds tankar inför matchen:

Alla till hallen

Östersunds IK är just nu det lag som innehar bäst publiksnitt med 1179 åskådare efter 4 spelade matcher på hemmaplan för deras del. Vi har bara spelat en match på hemmaplan hittills, men imorgon är det ä-n-t-l-i-g-e-n dags igen och vi hoppas att just DU tar med dig släkt, vänner, kollegor och studiekamrater, så ser vi tillsammans till att klättra i båda tabellerna – både resultatmässigt och vad gäller publiksnitt!

– Det är de här matcherna man har längtat efter hela säsongen, säger #14 Johan Ceder till hemsidan.

– Att spela inför vår fantastiska hemmapublik gör det hela dessutom ännu roligare. Jag hoppas att ni fortsätter att komma och stötta oss under hela resan!

En längre intervju med Johan Ceder finns att läsa i onsdagens matchprogram.

Nedsläpp kl 19.00.
Vi ses i Björknäshallen!

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

 

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
Öppettider:
mån & ons kl 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique