voissa
teen ass public and fake taxi stunning brunette college student. free sex
https://xxxbunker.pro
Halvtidskrönika

Halvtidskrönika

I och med veckans back to back möten mot Piteå så har vi passerat hälften av matcherna i säsongens upplaga av AllEttan.

Visst har vi tagit stora kliv sedan förra året som var vårt debutår i HockeyEttan, från att ha skrapat ihop totalt 28 poäng på hela förra årets Alletta så står vi nu efter 11 spelade matcher redan på 26 poäng och innehar dessutom serieledningen,1 poäng och 2 mål före Östersund.

Det var inte länge sedan supportrarna i Björknäshallen satt på läktaren och var nervösa för hur matchen skulle sluta då lag som t.ex. Överkalix var på besök. Nu sitter de istället och grämer sig över 1 tappad poäng mot AllEttanfavoriten Piteå efter att ha dominerat delar av matchen bara för att sedan komma tillbaka till glädjen då de kollar tabellen och ser att laget i våra hjärtan återigen är i serieledning och har tagit ytterligare ett steg närmare Allsvenskan, där vi som lägst hör hemma!

Vi slutade 3 i grundserien där laget hade följande statistik, och ja, statistik är inte allt men man kan ändå läsa ut mycket viktigt från den och att jämföra grundserien mot AllEttan är inte heller helt rättvist då lagen alltid kliver upp ett par snäpp i allt efter jul och motståndet blir inte bara annorlunda med nya lag utan även hårdare. Men, det är alltid intressant!

Grundserien:                                                             Kommentar:

Skotteffektivitet % 10.83 Över snittet som låg på 10.34%
Mål framåt i snitt 3.64 Över snittet som låg på 3.05%
PP effektivitet % 29.03 Över snittet som låg på 21.79%
PK effektivitet % 83.70 Över snittet som låg på 77.80%
Tekningar% 55.85 Över snittet som låg på 49.99%
Utv.minuter i snitt per match 18.90 Över snittet som låg på 12.31 min per match
Publik i snitt hemma 886 383 pers över snittet som låg på 401 per match
Insläppta mål i snitt 2.66 Under snittet som låg på 3.05

 

Allettan:                                                                    Kommentar:

Skotteffektivitet % 12.54 Över snittet som ligger på 9.41
Mål framåt i snitt 3.74 Över snittet som ligger på 2.74
PP effektivitet% 29.17 Över snittet som ligger på 21.69
PK effektivitet% 74.07 Under snittet som ligger på 78.22
Tekningar% 56.90  
Utv.minuter i snitt per match 23.00 Högt över snittet som ligger på 12.63 min per match
Publik i snitt hemma 1230 518 pers över snittet som ligger på 712 per match
Insläppta mål i snitt 2.58 Under snittet som ligger på 2.74

 

Vad kan vi då utläsa av den här statistiken och koppla mot verkligheten?
Om vi börjar med effektiviteten så ser man en tydlig ökning där och snittet i antal gjorda mål har ökat.
– Här är vi i topp på 12.54% tätt följt av Piteå på 11.08%. 335 skott har vi skjutit och medeltalet ligger på 322 så just över medeltalet. Det finns lag som skjutit betydligt mer skott. Det säger oss att vi väljer att försöka kontrollera puck över anfallsblå och inte skjuta “alibi-skott”, alltså inte bara lägga puck på mål om vi inte har skymning eller folk som driver kasse, säger huvudtränare Robert “Nobbe” Nordberg.

– Antal gjorda mål är vi topp 42 vilket visar kreativitet och en offensiv som fungerar. I powerplay är vi dessutom i topp, som nr 2 med 29,17% där nr 1 är Östersund på 34,15 %, vilket är extremt bra. Vår siffra är tydlig, vi har ett fungerande powerplay, fortsätter Nobbe.

Vi ligger under snittet i PK % med nästan 4 % och antalet utvisningsminuter per match är ju på tok för högt. Även om vi skulle ta bort någon av MP:arna så ligger vi över snittet och att ha i snitt 23 minuter per match har och kommer kosta oss poäng. Det var om något tydligt mot just Piteå senast. Vi har en spelstil som bygger på snabbhet och fysik för att få motståndarna ur balans, men för att det ska fungera så får vi inte själva ryckas med i rubbningen.

– Här måste vi jobba bort 2 min-utvisningar samt bli bättre i boxplay, vilket är viktigt i täta matcher. Vi vet vad vi måste korrigera i vårt boxplay, och vi ser redan på det tre senaste matcherna skillnad, säger Nordberg.

Publiken då?
Jo publiken har stadigt ökat och tillströmningen till Björknäshallen är konstant. Den tillströmningen kan bara tillskrivas hjärta, vilja och den jäkla framgång som dessa skapar. Vi spelar en hockey som folk tycker är fruktansvärt rolig att se på. Lyssnar man på bortalagens kommentatorer när vi är på besök så är det den snabbaste och hårdaste match de sett. Det är en fest att se på när Boden spelar.

Kommer det att hålla hela vägen?
Vi spelar en hockey som är oerhört jobbig att möta, men den är även jobbig att spela. Enligt hörsägen så har Per Ledin själv sagt att farten som Boden har i spelet är som i SHL. Kommer vi att orka hålla uppe samma intensitet och fart om vi går till Kvalserien? Det sliter hårt på kroppen, framför allt när spelarna inte är heltidsproffs och har möjligheten att kunna vila på dagarna mellan träningspassen och matcherna utan istället måste upp 05.30 för att göra sig klar för en lång arbetsdag och sen snabbt hem, trycka i sig en middag och efter det ta sig direkt ner till ishallen och prestera. Dag efter dag och vecka efter vecka. Det är inte bara fysiskt jobbigt utan även psykiskt.

Men förutsatt att framgången fortsätter vilket jag både tror och hoppas så går det nog lite lättare att göra just det jag skrev, att jobba de där timmarna, att äta den där snabba middagen och att prestera allt det som krävs varje dag, vecka och månad ända tills målet är nått.

Resan som laget har bjudit oss på hittills är inget mindre än fantastisk med tanke på att det bara är andra året i ettan, och oavsett vilken vändning eller ickevändning den här resan tar så kan man med stolthet säga att jag håller på Boden och när ni möter oss så gör det ont. När ni möter oss så måste ni spela på SHL-nivå för att ha en chans att ta poäng. “Jag är Bodensare och det här är mitt lag!”

Det här är min bild av det hela, din kanske är helt annorlunda.

Skribent: Dennis Eliasson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
ons-fre
kl 12-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique