Första förlusten

Tiden 2.02 i den första perioden öppnar Boden målskyttet. Det är Jesper Ylivainio som dammar av ett riktigt bra skott som hittar nät, efter bra förarbete av Viktor Sandberg och Anton Toolanen.

Det är sedan jättenära 2-0 när Petter Sundqvist är starkast i en sargduell mot Borlängeförsvararen. Samtidigt är Borlänges målvakt på vift och pucken kommer till Per Ledin. På något sätt lyckas en Borlängeförsvarare komma mellan pucken och det öppna målet och rädda bortalaget från ett 2-0-underläge.

Tiden 10.47 kommer 1-1 och i slutskedet av perioden tillfaller det första numerära överläget Borlänge. Boden kämpar och sliter i boxplay samtidigt som Oskar Sehlstedt står för några kanonräddningar och vi gick till periodvila med 1-1 på resultattavlan.

I andra perioden får Borlänge tidigt chansen i numerärt överläge och sätter 1-2, men Boden svarar snabbt och gör 2-2, genom Sebastian Harila, endast 33 sekunder senare, till en kokande stämning bland de 1620 personerna på läktaren.

Borlänge lyckas sedan dra ifrån till en tvåmålsledning och in kommer Emil Rullander i Bodenkassen. Oskar Sehlstedt ska dock inte klandras för något av målen, tvärtom stod han för många fina räddningar denna afton. Det gjorde även Emil Rullander som höll nollan resterande del av matchen.

I tredje perioden jagar Boden och med 2 minuter kvar i spel 6 mot 4 sitter också reduceringspucken, 3-4, med Per Ledin sist på pucken. Någon kvittering kom tyvärr inte, utan Borlänge lyckades snöpligt lägga in 3-5 i öppen kasse, vilket också blev slutresultatet.

Bodens första förlust i ordinarie speltid kom alltså först efter 16 spelade matcher i årets AllEtta, vilket är ett otroligt bra resultat! Nu är vi spellediga i veckan, tränar och kurerar och laddar sedan för bortaturné som avslutning i årets AllEttan Norra.

Stort tack till alla som kom och hejade fram vårt hemmalag i den sista hemmamatchen i årets AllEtta! Stort tack till våra partners som bjöd på fri entré! När nästa hemmamatch spelas, i det fortsatta kvalet mot Allvenskan, är inte klart ännu, men vi håller givetvis er uppdaterade på såväl hemsida som på sociala medier.

Kvällens matchsponsor JIAB Hyrcenter, här representerad av Lennart “Lillen” Lidström, delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #63 Christian Nyman och Borlänges #31 Sebastian Kaijser.

Boden Hockey – Borlänge HF 3-5
(1-1, 1-3, 1-1)

Målskyttar Boden Hockey: Jesper Ylivainio, Sebastian Harila, Per Ledin
Målskyttar Köping HC: Christoffer Jansson, Sebastian Kaijser x2, Marcus Lundberg
Skott: 27-27 (7-10, 10-10, 10-7)
Utvisningar Boden: 2×2  Borlänge: 3×2
Domare: Kim Selguson
Publik: 1620 personer