Förlust i sista semifinalen

Just efter att pucken hade släppts såg vi ut att få en liknande start som igår. Vi trummade på och stod för initiativen de första två minuterna, men Dalen var även idag obehagligt effektiva och kliniska i sina lägen. De gjorde 0-1 tiden 02.16 och två minuter senare hade de även gjort 0-2.

Vi skapade också lägen i den första perioden och hade framförallt bra tryck i anfallszonen innan powerbreak, men det var ändå HC Dalen som gjorde nästa mål och utökade alltså till en tremålsledning, vilket stod sig perioden ut. Den första perioden kan sammanfattas som att Dalen fick maximal utdelning medan motsatsen gällde för oss.

Vi visade oerhörd vilja och kämparglöd i den andra perioden, spelade fysiskt och vann tillbaka puckar. Lidhammar delade ut en offensiv tackling i den tredje spelminuten. I bytet efteråt satt 1-3, signerat matchens gigant – Henri Tamminen.

Det var laglöst land idag. Inga utvisningar åt något håll trots många tuffa tilltag. Ett spel som HC Dalen anpassade sig bättre efter än vad vi gjorde.

Tiden 19.11 i den andra perioden höjde ändå domaren armen och Dalen blev tilldelade ett straffslag och då visade Jesper Thörnberg upp klass när han satte 1-4.

Vi gav oss inte. I den tredje perioden spelade vi riktigt aggressivt och forcerade framåt, vilket också gav utdelning. 2-4 kom redan efter 1 minut och 45 sekunder när Viktor Sandberg hittade nät. 3-4 blev till efter en hel Bodenkavalkad mot mål där Henri Tamminen till slut listigt vallar in pucken bakifrån mål.

Mycket tid kvar att spela och vi parkerade stundtals i Dalens försvarszon, men Dalen försvarade sig med näbbar och klor där bortamålvakten Hedman verkligen storspelade idag. Vi tog time out och plockade ut målvakten för att spela 6 mot 5 – vårt första numerära överläge den här matchen. Även där skapade vi lägen, men till slut ljöd Hesa Fredrik och Dalen gick segrande ur matchen och därmed även matchserien.

Boden Hockey gratulerar HC Dalen till platsen i Kvalserien!

Vi tackar spelare, ledare, sponsorer och publik för säsongen 21/22. Vi påbörjar utvärdering av säsongen nu och tar därefter sats mot nästa säsong.

Boden Hockey – HC Dalen, 3-4
(0-3, 1-1, 2-0)
0-1 02:16 Emil Larsson (Alex Ek)
0-2 04:36 Alex Ek (Jaeden Martin)
0-3 14:30 Kalle Hult (Karl Smedberg)
1-3 23:04 Henri Tamminen (Fredrik Granberg, Fabian Nilsson)
1-4 39:11 Jesper Thörnberg PS
2-4 41:45 Viktor Sandberg (Marcus Sandström, Sebastian Huczkowski)
3-4 52:03 Henri Tamminen (Elias Edström, Felix Dahlroth)