Förlust i Kiruna

Efter 10 dagar utan spel var det äntligen matchdags igen när vi begav oss till Kiruna för att möta Kiruna AIF

Vi stod för det mesta puckinnehavet i den första perioden och vann följaktligen skottstatistiken med 16-7. Men målen uteblev.

Matchens första utvisning drabbade Kiruna AIF i slutet av den första perioden där vi skapade en del farligheter. Men istället var det AIF som tog ledningen strax efter att de blivit fulltaliga. Vi gav dock svar på tal strax där efter när Anton Tano var hetast framför kassen och högg på en retur.

Den andra utvisningen i matchen kom tiden 5.06 i den andra perioden och då var det vi som fick spela med en man mindre, vilket knappt märktes. Tiden 15.52 i mittakten tog vi rättvist ledningen när Fabian Nilsson överlistade sin efternamne Alexander Nilsson i hemmakassen. Fabian fick iväg en riktigt bra backhand trots att han i princip låg raklång i luften, och 1-2 var ett faktum vilket även stod sig perioden ut.

I den tredje perioden kvitterade hemmalaget tidigt till 2-2 efter ett välplacerat skott av Kalle Koivuniemi. Vi tog åter tag i taktpinnen och var långa och många stunder nära att göra 2-3, men istället var det AIF som såg till att sätta ledningspucken i spel i numerärt överläge för deras del.

Vi tog Time Out och tog ut målvakten för att spela 6 mot 5. Där fastställde Kiruna AIF slutresultatet till 4-2 i öppen kasse.

Vi laddar direkt om för nya matcher i helgen då vi beger oss till Sundsvall under lördagen och Östersund under söndagen.

Kiruna AIF – Boden Hockey 4-2
(0-0, 1-2, 3-0)
1-0 22:15 Arturs Homjakovs (Oscar Fredriksson, Philip Kemi)
1-1 23:58 Anton Tano (Sebastian Hansson, Felix Dahlroth)
1-2 34:10 Fabian Nilsson (Christian Nyman, Johan Höglund)
2-2 41:06 Kalle Koivuniemi (Philip Kemi, Oscar Fredriksson)
3-2 48:58 Joakim Nilsson (Viktor Mikko, Mikko Kumin) PP1
4-2 57:02 Daniel Bäckström (Oscar Haaraoja) ENG