Fjärde raka segern

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Idag spelade vi helgens första tuffa bortamatch, dagens motstånd var Hanvikens SK

Hemmalaget Hanviken chockstartade genom att göra 1-0 efter endast 19 sekunder. Den första perioden var sedan böljande där vi bet oss in i matchen mer och mer vilket till slut gav utdelning. 1-1 blev till på ett mycket snyggt sätt när Linus Hedman krigade tillbaka en puck i Hanvikens uppspel, sedan fint spel mellan Thomasson och Hedman där pucken till slut hamnade hos Kevin Arvidsson på backplats som la ett mycket läckert pass till Max Wahlgren som direktsköt in kvitteringspucken.

Samma Wahlgren gjorde 1-2 i början av den andra perioden på friläge. Vi skapade ett bra läge kort därefter med Ville Sandberg och Fabian Nilsson inblandade men Lidö i hemmakassen höll tätt. Hanviken kvitterade istället till 2-2 i powerplay i ett uppspel efter ett kliniskt avslut av Oskar Ståhl. Det blev sedan 5 mot 4-spel för Hanviken igen men vi klarade av det bra och hade också spelformens bästa målchans när Marcus “Sasse” Sandström skrinnade sig fri, och sekunder efter ett 2 mot 1-läge för Ville Sandberg och Fabian Nilsson, men inget mål denna gång.

Nästa mål i matchen kom i den tredje perioden och då var Joel Wahlgren som skrev in sig i målprotokollet när han listigt vallade in pucken via hemmamålvakten. Hanviken jagade kvittering men istället var det vi som fastställde slutresultatet till 2-4 i öppen kasse genom Andreas Nilsson.

Dagens seger innebär att vi nu har fyra raka segrar av fyra möjliga i Allettan Norra och toppar tabellen. Imorgon väntar ytterligare en tuff kamp när vi gästar Nyköpings SK som besegrade Kiruna IF idag.

Nästa hemmamatch spelas lördag 21/1 när Piteå HC kommer till HIVE Arena. Det är Fastighetsägarnas match, läs mer här (klickbar länk) om hur du kan hämta dina fribiljetter.

Hanvikens SK – Boden Hockey, 2-4
(1-1, 1-1, 0-2)
1-0 00:19 Frederik Schlyter (Oscar Lundin)
1-1 18:09 Max Wahlgren (Kevin Arvidsson, Nils Thomasson)
1-2 23:48 Max Wahlgren (Linus Hedman)
2-2 27:37 Oskar Ståhl (Joel Thulin) PP1
2-3 46:16 Joel Wahlgren
2-4 59:54 Andreas Nilsson ENG