1 poäng mot Östersund

Söndag, hemmamatch och viktiga poäng för en Allettanplats stod på spel, när Östersund besökte hemmaborgen.

Matchen öppnades i ett rasande tempo och Östersund öppnade med hög forchecking. Boden hade den första riktiga chansen när Sebastian Huczkowski bröt in från vänsterkanten och sköt i ribban. Efter 03:32 drog hemmalaget på sig en utvisning som innebar kvällens första powerplay för Östersund, men utan resultat. Spelet fördes över mer och mer till bortalagets zon och efter 8:57 fick Boden chansen i powerplay, den chansen tog man på bästa sätt och tog ledningen efter en styrning av Sebastian Huzcskowski på skott från Tommy Wargh.
Boden förde verklingen spelet i perioden och spelade riktigt bra, men efter en sen kontring av Östersund var ställningen 1-1 som också blev ställningen efter den första perioden.

I den andra perioden öppnade Östersund piggast, och hade en del chanser bara någon minut in. 3:54 in fick bortalaget chansen i powerplay men det skötte Boden bra, mycket tack vare Carl-David Almqvist i mål som storspelade i målet. Hemmalaget fick chans i powerplay ungefär 1 minut men tog inte vara på den chansen. Östersund förde spelet mer i den andra perioden och tryckte tillbaka Boden. Men hockey kan vända snabbt, Boden tog återigen ledningen efter 9:57 i powerplay, genom en fin dribblingsräd av Christian Nyman som resulterade i att Johan Ceder tryckte in pucken. Östersund svarade riktigt snabbt på Bodens mål och kvitterade bara en halv minut senare. Bortalaget tog också ledningen 12 minuter in i perioden. Matchen blev sedan en aning avvaktande efter målen och slutställningen efter den andra perioden var 2-3.

Det hann endast ta 1 minut in i den tredje perioden då Boden kvitterade genom Max Pålholm fint framspelad av Christian Nyman i en 2 mot 1 situation. Matchen rullade på och det var jämt åt båda hållen.  Tyvärr tog Östersund tag i taktpinnen och tog återigen ledningen efter 7:49 i tredje perioden. Boden fick chans i powerplay och kvitterade genom Jesper Ylivainio efter ännu en fin framspelning av Christian Nyman. Matchen blev riktigt spännande då båda lagen skapade farliga chanser i slutet av perioden men resultatet stod sig efter ordinarie matchtid och förlängning väntade.

Förlängningen slutade mållös även fast Boden fick chans att punktera matchen under ett PP. Straffläggningen blev även den en målrik historia. När 4 straffar var lagda (2 var) var ställningen 2-2 i straffläggningen. Både Jesper Juntto och Markus Magnusson satte sina straffar snyggt och lagen fortsatte följas åt. Till slut drog Östersund det längsta strået och vann alltså på straffar.

I och med att Boden tog 1 poäng ligger man fortsatt kvar på en Allettanplats. I nästa match är det Örnsköldsvik HF som gästar Björknäshallen. Nästa söndag, 11 november kl 16.00. Även den matchen enormt viktig, med tanke på att årets upplaga av HockeyEttan Norra är jämnare än någonsin.

Boden Hockey – Östersunds IK 4-5
(1-1, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1)

Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Huczkowski, Johan Ceder, Max Pålholm, Jesper Ylivainio
Målskyttar Östersund: Axel Olsson, Petter Runesson, David Westlund, Linus Wernersson-Libäck, Marcus Fornell

Skott: 36-25 (6-9, 18-9, 10-4, 2-2, 0-1)
Utvisningar BHF: 5×2 ÖIK: 7×2
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 827 personer