DM: Dag 2

DM: Dag 2

Boden Hockey vs. Kalix HC

Spelet förläggs redan från start mest i Kalix försvarszon där bland annat Marcus “Sasse” Sandström och Pontus Johansson har varsin halvchans tidigt i matchen. Men det är istället Kalix som tar ledningen tiden 06.26 när Jesper Juntto kommer fri. Otter är på pucken men den smiter till slut retfullt in i mål. Direkt efter nedsläpp är firma Tano/Sandberg/Sandström framme och gör det svårt för Rheyneuclaudes i Kalixmålet, men han lyckas värja sig. Drygt minuten senare skapar vi ytterligare ett fint läge med Jadon Joseph, Sebastian “Husse” Huczkowski och Alfons Nordberg inblandade.

Tiden 09.53 kommer välförtjänt kvitteringen till 1-1. Det är Fredrik Bergdahl som först bryter ett pass i egen zon, sätter fart framåt och vänder spelet. Han får tillbaka pucken av Mattias Fahlesson och klipper till med mycket trafik framför kassen där bland annat Sebastian Harila fanns och styrde in pucken bakom Kalixmålvakten.

23 sekunder senare kommer även 2-1 efter att Sebastian Kaijser, Kristoff Kontos och Pontus Johansson har satt full fart från egen zon. Kaijser spelar snyggt fram till Kontos som rakar in pucken. Vi får även se ett stolpskott i spelet i den andra perioden, men slutresultatet skrevs till 2-1 i Bodens favör.

Boden Hockey – Kalix HC 2-1 (2-1, 0-0)
0-1 06.26 Jesper Juntto (Philip Norberg Aspnäs, Ludwig Wirtoft)
1-1 09.53 Sebastian Harila (Fredrik Bergdahl, Sebastian Hansson)
2-1 10.16 Kristoff Kontos (Sebastian Kaijser, Pontus Johansson)
Skott: 28-16 (12-10, 16-6)
Utvisningar BHF: 4×2 min KHC: 2 min
Domare: Filip Bohm

Boden Hockey vs. Kiruna IF

Kiruna tar tidigt i matchen ledningen efter skott från blålinjen med styrning framför mål. Vi hänger inte läpp för det utan trycker på för en kvitteringspuck. 1-1 kommer tiden 07.14 när Jadon Joseph, i spel i numerärt överläge, klipper till från den vänstra tekningscirkeln. Knappt en minut senare står Fredrik Bergdahl i princip obefintlig vinkel och skjuter in 1-2.

Kiruna får tiden 08.07 chansen i numerärt överläge för första gången under matchen. Johnson står där för en fin sidledsförflyttning och motar den första anstormningen, men sedan skjuter Kristian Eriksson ett väl placerat avslut från den högra tekningscirkeln som betydde 2-2 på resultattavlan. Strax därefter åker vår Marcus “Sasse” Sandström sig fri och hakas något i skottögonblicket, ingen åtgärd från domaren och Kiruna vänder istället spelet och gör 3-2, vilket stod sig perioden ut.

I den sista perioden för matchen och för turneringen är det vi som jagar frenetiskt. Pucken hittar nät i powerplay när ca halva perioden är spelad, först en gång där Felix Dahlroth avlossar skott som styrs in i mål, men målet döms bort för spelare i målgården. Det dröjer då inte länge förrän vi bygger upp ytterligare fint powerplaylir där pucken går som på snöre och Kirunaförsvararna har ruggigt svårt att hänga med. Pontus Johansson blir serverad pucken framför mål och skjuter kyligt in 3-3 tiden 11.14 i den andra perioden.

Med drygt 2 minuter kvar att spela får Kiruna IF chansen i powerplay och tar tillvara på det. De gör 4-3 i spelformen och sätter sedan 5-3 i öppen bur. Samtliga 3 lag slutar på 6 poäng vardera i tabellen och Kalix HC går därmed vidare till finalen på bäst målskillnad.

Kiruna IF – Boden Hockey 5-3 (3-2, 2-1)
1-0 01.54 Felix Fjällkeborn (Wille Halmkrona, Calle Kjällström)
1-1 07.14 Jadon Joseph (Sebastian Huczkowski, Antti Kauppila) PP1
1-2 08.01 Fredrik Bergdahl (William Dageryd)
2-2 09.54 Kristian Eriksson (Jesper Strandelin, William Otter)
3-2 11.26 Jesper Landström (Hugo Niemi, Felix Fjällkeborn)
3-3 31.14 Pontus Johansson (Viktor Sandberg, Anton Tano) PP1
4-3 38.00 Martin Söderberg (Simon Thyni, William Otter) PP1