Derbyseger!

Favorit i repris: Game Winning Goal av #61 Oskar Matushkin

Det var en böljande första period med lägen åt båda håll. Tyvärr skadade sig vår Henri Tamminen i den första perioden i en ren olyckshändelse och fick åka ambulans till sjukhuset med hjärnskakning. Glädjande nyheter är att han nu är hemma vid gott humör. Matchen pausades en stund och det var sedan Kalix som tog ledningen med 0-1 efter ett felpass från vår sida där Isak Nordanståhl blev fri och där inte gjorde något misstag.

Matchens första utvisning kom i början på andra perioden, och powerplay-spel för Kalix. Vi klarade av det och när vi blev fulltaliga öste vi på framåt, där Pontus Johansson dammade in pucken i nät. Han hade möjlighet att spela tillbaka till Lidhammar i en 2 mot 1-situation, vilket ställde både försvararen och målvakten och Johansson såg distinkt till att det var utjämnat på resultattavlan.

Nästa målchans blev till när Nyman stark med pucken gick förbi hela Kalixförsvaret och bakom förlängd mållinje la en backhand till Hedman som inte riktigt fick perfekt träff. Men pucken fortsatt i vår anfallszon och hamnade hos Fredrik Granberg, som trots att det var på halvvolley fick till ett ordentligt skott som betydde 2-1.

Vi drabbades av en utvisning några sekunder senare och där kvitterade Kalix. Vårt första powerplay ägde rum i slutet på den andra perioden och fortsatte in i tredje perioden. Anton Tano sköt där iväg en puck som träffade målramen.

Den tredje perioden såg länge ut att bli mållös men när matchuret stod på 18:03 fick Oskar Matushkin ett fint pass av Christian Nyman. Matuskin stod för en läcker dragning och satte kyligt 3-2 med backhand. Vi satte sedan spiken i kistan genom Anton Tano i tom kasse.

Kvällens matchsponsor Bilkompaniet delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Kalix #23 Ace Cowans och Bodens #6 Fredrik Granberg.

Efter 3 raka segrar har vi nu samma poäng som Kalix, men med 3 matcher mindre spelade, och 3 poäng färre än Surahammar som har 2 matcher mer spelade. Vi fortsätter jakten i tabellen redan på lördag när Forshaga gästar oss. Vi hoppas att just DU kommer till vår hemmaborg då och hejar fram oss.

Intervju med båda lagens tränare kommer ut på Facebooksidan under morgondagen.

Boden Hockey – Kalix HC, 4-2
(0-1, 2-1, 2-0)
0-1 17:31 Isak Nordanståhl (Casper Dyrssen)
1-1 28:17 Pontus Johansson (Mikael Lidhammar)
2-1 35:10 Fredrik Granberg (Linus Hedman, Christian Nyman)
2-2 37:21 Martin Liljekvist (Wille Åström, Robin Liljekvist) PP1
3-2 58:03 Oskar Matushkin (Christian Nyman, Linus Hedman)
4-2 59:04 Anton Tano (Linus Hedman, Oskar Matushkin)