Dag 3 i DM

Dag 3 i DM

Efter två lyckade dagar med tre vinster i bagaget och 20 mål framåt, gick vi in i den tredje och sista dagen för årets DM-poolspel.

I dagens första match ställdes vi mot Kiruna IF

Den första perioden öppnades relativt jämnt spelmässigt. Kiruna hade dock ett par vassa chanser i öppningen men Claes Endre i målet spelade stabilt och vi tog över spelet än mer desto längre perioden gick. Kiruna blev allt mer tillbakapressade och ställde mest upp i zonförsvar, som i sin tur öppnade upp för mycket puckinnehav för oss. Trots ett par numerära överlägen för båda lagen var ställningen fortsatt 0-0 inför pausvilan, och den sista perioden såg ut att komma att bli en liten nagelbitare.

Med flertalet powerplay och målchanser åt båda hållen kunde matchen nästan slutat hur som helst. Det blev verkligen spännande i slutet då vi fick avsluta med spel i boxplay med ca 30 sekunder kvar, men klarade av det riktigt bra.

I förlängningen hade vi ungefär 1,5 minut kvar i boxplay, men Kiruna skapade inte särskilt mycket. Det numerära underläget klarade vi och nu övergick matchen till 4 mot 4 spel. Matchen gick sedan också till straffar. Väl där drog Kiruna det längsta strået och vi fick nöja oss med en poäng.

På söndagskvällen väntade sedan Kalix HC

Matchen mot Kalix var också en rätt öppen historia och bjöd på chanser åt bägge håll, med två (läs: tre) riktigt bra målvakter. Pavel Krajcovic fick kliva av efter strul med skridskon, alltså ingen fara på taket. Claes Endre klev in och spelade prickfritt även han.

Tyvärr fick även Tommy Wargh och Johan Ceder kliva av med lite småkänningar och gjorde alltså William Dageryd, Henri Tamminen, Sebastian Harila och Petter Sundqvist sällskap på frånvarolistan.

Vi kämpade, slet och gjorde allt vi orkade för att få dit ledningspucken under ordinarie speltid, vilket krävdes för att gå vinnande ur detta DM-kval/poolspel. Samtidigt som de 5 matcherna under 3 dagar, gjorde sig allt mer påminda i både knopp och kropp.

Med 3 minuter kvar tog vi time out och testade att ta ut målvakten för att spela 6 mot 5. Det var nära. Det var riktigt nära till och med. Men det ville sig inte riktigt denna dag och Kalix satte till slut 1-0 i öppen kasse.

Detta innebär att Kiruna AIF gick segrande ur poolspelet och vi hamnade på en andraplats, där vi slog både ettan (Kiruna AIF, med 7-1) och trean (Piteå, med 2-1 på övertid). Snöpligt, men så är det ibland. Vi tar nya tag, och det gör vi redan på torsdag när Kalix HC gästar Björknäshallen – och vi har revansch att utkräva! Vi hoppas att ni alla kommer till Björknäshallen då och stöttar våra grabbar! Nedsläpp klockan 19.00.