Boden Hockey är fortsatt i serieledning

Ikväll var det dags för Boden Hockey att möta Vännäs HC på bortais. Ett motstånd som Boden inte alls har haft lätt för under grundserien.

Matchen börjar med en riktig kalldusch, då Alexander Karlsson sätter hemmalaget i förarsätet när han gör 1-0 för sitt Vännäs när matchen är 2 minuter ung. Boden tar sedan tag i taktpinnen och sätter kvitteringspucken tiden 08.19 i ett flygande anfall där Sebastian Harila är sist på pucken, assisterad av Max Pålholm och Christian Nyman.

Fyra minuter senare får Vännäs chansen i numerärt överläge, tar den och sätter 2-1 genom att Kevin Loppatto hittar fram till Gustav Grundström framför mål som inte gör något misstag.

Det är sedan nära 2-2 när Anton Toolanen snyggt spelar över pucken till Tommy Wargh i en uppspelsfas i spel 4 mot 4 när lite mer än halva perioden är spelad. Varken det eller andra lägen resulterar i något mål, och trots Boden-press går vi till periodvila med 2-1 till hemmalaget på resultattavlan.

Vännäs får en smakstart även på andra perioden när de sätter 3-1 genom att William Eriksson kommer ensam mot Oskar Sehlstedt i Bodenkassen och lägger pucken via stolpen in i mål.

3 minuter senare är det dags för reducering igen. Det är Tommy Wargh som skjuter och Sebastian Huczkowski som styr in pucken snyggt bakom Marcus Evertsson i Vännäskassen. Boden fortsätter etablera tryck vilket efter drygt halva andra perioden spelad leder till att Boden får spela powerplay för första gången i matchen. Vi får dock inte se något fler mål under perioden, utan går till periodvila med ställningen 3-2 till hemmalaget på resultattavlan.

Tidigt i tredje perioden får Boden spela powerplay för andra gången denna afton och då sitter den! Det är Tommy Wargh som lägger in en puck mot mål, där Jesper Ylivainio finns och ser till att ställningen nu var utjämnad till 3-3.

Perioden präglades sedan av heta känslor från båda lagen. Sebastian Huczkowski och Jussi Viitanen får gå och duscha efter att ha kommit i klinch med varandra. Tiden 12.10 visas även Henri Auvinen ut till omklädningsrummet, efter en något konstig situation som mest såg ut som en kollision.

Det väntade alltså 5 minuters numerärt överläge för Vännäs. 7 sekunder efter att pucken har släppts i den spelformen åker även Vännäs Ludwig Niederbach ut för tripping och det väntade istället 4 mot 4-spel i 2 minuter. I denna spelform var det Boden som tog kommandot och var närmast en ledningspuck, men resultatet förblev oförändrat.

Med knappt 2 minuter kvar att spela är det istället Bodens Tommy Wargh som gör sig illa. Istället för en Vännäsutvisning så är det Boden som åker ut 2 minuter för Abuse of officials och 13 sekunder senare även 2 minuter för Goaltender Interference. Vännäs väljer då att ta time out för att gå för ett avgörande i spel 5 mot 3 den resterande tiden av ordinarie speltid.

Så blir inte fallet. Boden Hockey visar återigen att man spelar uppoffrande i numerärt underläge och tar matchen till övertid.

I övertidsperioden är det sedan ingen mindre än backgiganten Tommy Wargh som avgör, utan assist och genom en riktig delikatess till dragning och ser till att Boden återigen åker hem med en vinst i bagaget. Återigen får vi alltså se Boden vända ett 3-1-underläge till vinst.

Nu väntar en extremt spännande och viktig helg i Björknäshallen, när det under lördagen är match mellan obesegrade och serieledande Boden Hockey och obesegrade Östersunds IK som ligger på en tredjeplats i tabellen, med 2 poäng mindre och 1 match mindre spelad. På söndag kommer sedan seriefavoiten Hudiksvall HC till Björknäshallen. En helg du helt klart inte vill missa!

Vännäs HC – Boden Hockey 3-4 OT
(2-1, 1-1, 0-1, 0-1)

Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Harila, Sebastian Huczkowski, Jesper Ylivainio, Tommy Wargh
Målskyttar Vännäs HC: Alexander Karlsson, Gustav Grundström, William Eriksson

Skott: 28-48 (7-15, 9-14, 10-16, 2-3)
Utvisningar Bodens HF: 8×2, 2×5 + 2x Game
VHC: 5×2, 5 + game
Domare: Christian Hald