Boden bjöd Allsvenska Hästen på en riktig match

Då var det dags att möta det andra Allsvenska laget i Kvalserien, denna gång var det HC Vita Hästen på bortais.

Matchens första utvisning drabbar Boden och det var alltså dags för Kvalseriens hittills mest effektiva lag i numerärt överläge att få spela i just den spelformen. De visar upp ett organiserat PP-spel direkt, med Henrik Rommel i spetsen, men Boden kämpar, sliter och skotts täcks av såväl våra utespelare som vår målvaktsgigant Oskar Sehlstedt.

Boden växer in i matchen efter det avklarade numerära underläget och det kommer målchanser, bland annat med Viktor Lindgren och Christian Nyman inblandade och senare när Viktor Sandberg är först på en retur.

Men det är ändå Vita Hästen som lyckas ta ledningen i just powerplay. I slutskedet av första perioden får två Bodensare sätta sig på botbänken, lite olyckligt med en puck out som sista utvisning. Då är det Henrik Rommel som sätter 1-0-pucken i spel 5 mot 3 för hemmalaget. 45 sekunder senare passar de även på att ta tillvara på 5 mot 4-spelet och det stod alltså 2-0 på resultattavlan efter den första perioden.

Skulle Vita Hästen rycka ifrån i andra perioden? Icket, Boden ville annorlunda, kämpade och slet och visade upp en enorm lagmoral samtidigt som Oskar Sehlstedt storspelade i kassen.

Tiden 16.54 i andra perioden var det Bodens tur att spela powerplay för första gången i matchen och då sitter 2-1-pucken! Jesper Ylivainio! Med mycket snyggt förarbete av Christian Nyman och Markus Magnusson som assisterade, och Sebastian Huczkowski och Viktor Lindgren som fanns framför kassen och krigade. Alltså 2-1 på resultattavlan inför den tredje perioden och Boden var definitivt med i matchen!

Tredje perioden var en kamp där vi var nära kvittering några gånger, bland annat när Anton Barsk avlossar skott, men Viktor Kokman i hemmakassen hinner med en sidledsförlyttning i allra sista stund.

Boden gick verkligen för en kvittering och man testade även att ta ut målvakten för att få chansen i spel 6 mot 5 och skapade tryck i offensiv zon. Snöpligt lyckas istället Vita Hästen sno åt sig pucken och sätta 3-1 i öppen kasse med 1 minut kvar av matchen.

Boden bjöd verkligen Vita Hästen på en rejäl match och det var spännande hela vägen.

Nu väntar Kristianstads IK på bortais på onsdag och sedan är det äntligen dags för hemmamatch i Kvalserien igen, när Tranås gästar Björknäshallen söndag 7/4 kl 15.00. Hoppas att vi ses då och stöttar våra kämpar!

HC Vita Hästen – Boden Hockey 3-1
(2-0, 0-1, 1-0)
Målskytt Boden Hockey: Jesper Ylivainio
Målskyttar HC Vita Hästen: Henrik Rommel, Victor Lindman, Mattias Beck
Skott: 25-21 (13-7, 6-6, 6-8)
Utvisningar BHF: 3×2  Vita Hästen: 1×2
Domare: Alexander Österberg
Publik: 2412 personer