Andra bortamatchen, andra trepoängaren

Idag begav vi oss 35 mil norrut för att möta Kiruna IF

Vi tog tag i taktpinnen i första perioden men Kiruna IF stred emot bra och avväpnade oss bland annat i vårt powerplay. Men slutligen tiden 10.35 fick vi hål på Eriksson i hemmakassen. 0-1 blev till när Pontus Johansson snurrade friskt i offensiv zon och Christian Nyman gick mot kassen, smet bakom försvararen, blev serverad av Johansson och väntade sedan kyligt ner hemmakeepern. Innan perioden var slut hade dock Kiruna IF kvitterat efter att Jacob Hansson fått fram pucken på volley till Simon Thyni som stod för ett vasst avslut.

Om det var mycket Boden i den första perioden så var det ännu mer Boden i den andra perioden, men hemmalaget stred fortsatt emot bra och kämpade med näbbar och klor i sin försvarszon med en storspelande hemmamålvakt.

Vi gnuggade på och till slut kom 1-2 när Viktor Näslund sköt och Henri Tamminen styrde in pucken i nät. 1-3 kom strax därefter när Joel Wahlgren hittade luckan bakom Eriksson från i-princip-ingen-vinkel-alls.

Kiruna IF fick börja den tredje perioden i powerplay, där var de giftiga och gjorde 2-3 tidigt. Det blev åter nerv i matchen och några utvisningar åt båda håll. Jacob Carlsson i vår kasse stod för några oerhört viktiga och vassa räddningar i den tredje perioden och 2-3 på resultattavlan stod sig länge.

Med 1 minut och 16 sekunder kvar på matchuret tog KIF time out och plockade ut målvakten för att spela 6 mot 5. Då fastställde vår kapten, Pontus Johansson, slutresultatet till 2-4 när han pricksäkert såg till att lägga pucken i den tomma målburen, adresserad hela vägen från egen zon.

3 poäng även i afton och nu väntar hemmapremiär!
På lördag gästar Sundsvall oss och på söndag får vi besök av seriefavoriten Hudiksvall.