AllEttan Norra avslutad – dags för slutspel!

Ikväll spelades den sista matchen i AllEttan för denna säsong

Vi ställdes mot ett tokladdat Kalix som hade massor att spela för och var i allra högsta grad inblandad i de båda streckstriderna. Kalix kom ut starkt och fick också tidigt matchens första chans att spela med en man mer. Vårt boxplay med David Otter som sista utpost stängde igen bra och lät inte Kalix skapa så mycket i den spelformen.

Det var sedan lite böljande spel i den första perioden där vi direkt fick se lysande målvaktsspel i båda burarna. Ett exempel är när Norberg-Aspnäs och Eriksén kom i ett 2 mot 1-läge och vår David Otter stod för en brutal sidledsförflyttning och tog hand om pucken.

Det var dock Kalix som fick måljubla första gången i matchen. Tiden 15.10 i den första perioden hittade hemmalagets Lucas Ramberg nätet.

Vi visade upp fint powerplayspel i den andra perioden där det var oerhört nära att domaren fick signalera för 1-1 flera gånger bland annat när Dudek levererade ett delikat pass till en vilt forcerande Wallin, när Kontos träffade målramen, när Lindgren spelade fint fram till Tano. Till slut satt den – Joey Dudek bombade in kvitteringspucken i powerplay, mycket rättvist. Kalix fick också chansen att spela med en man mer i mittakten, men där var det vi som var närmast att näta.

Det var nära 1-2 flera gånger i den tredje perioden, men hemmamålvakten Jacob Carlsson stod på huvudet och räddade Kalix. Förlängningsperioden blev även den mållös och matchen fick till sist avgöras på straffar där Kalix drog det längsta strået.

Kalix HC – Boden Hockey 2-1 GWS
(1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
1-0 15:10 Lucas Ramberg (Isak Nordanståhl)
1-1 33:56 Joey Dudek (Antti Kauppila, Marcus Sandström) PP1
2-1 GWS Philip Norberg Aspnäs
Skott: 24-28 (9-5, 6-16, 6-6, 2-1, 1-0)
Utvisningar BHF: 4×2 min KHC: 4×2 min
Domare: Michael Hägg

Vi är sedan länge klara för Åttondelsfinal

Efter dagens avslutande omgång är det dags för Play In-spel. Där deltar Mariestad, Kalix, Piteå, Visby, Eskilstuna Linden, Vallentuna, Halmstad och Vännäs. Vi är direktkvalificerade för Åttondelsfinalerna som drar igång 30/3. Vi börjar med bortamatch för att sedan spela på hemmais fredag 2/4. Om det då står 1-1 i matchserien så spelas den tredje avgörande matchen också i vår hemmaborg, lördag 3/4. Vilket lag vi möter är det vi som väljer efter att Play In har spelats klart om en vecka.