3 poäng mot serieledarna

Innan matchen började åkte laget idag in till låten Wild Dances av den ukrainska sångaren Ruslana. Det hölls sedan en tyst minut för Ukraina.

Klockan slog 16.00 och det blev dags för nedsläpp. Vi trampade gasen i botten direkt och skapade en farlig målchans redan efter 15 sekunder när Anton Danielsson sköt. 40 sekunder senare var det nära igen, när pucken hoppade och studsade och slutligen träffade målramen.

Hudiksvall startade matchen piggt och checkade högt. Vi svarade genom att spela med lika mycket energi, men med mer vilja och uppoffrande spel än gästerna. Den som försökte räkna hur många gånger vi täckte skott den här matchen tappade nog räkningen rätt tidigt.

Vi kopplade greppet om matchen mer och mer i den andra perioden. Vi fick också 2 utvsiningar med oss och under den andra utvisningen fick domare Andersson signalera för mål. Det var mycket fint spel fram till Sebastian Harila som mitt i slottet tryckte in pucken i nätaket. Rättvist, både sett till matchbilden men även att det var just Harila som fick trycka dit den då han var en av dem som hade fått kämpa allra mest och stundtals blivit bryskt behandlad.

Det var rejäl Bodenpress i slutet av den andra perioden och känslan där var att om perioden hade varit några minuter längre så hade även 2-0 suttit.

Istället fick Hudiksvall starta den tredje perioden i powerplay, efter en olyckligt högklubba-situation just i slutet av mittakten. Hudiksvall visade upp högt pucktempo i powerplay, och de fick några försök. I den tredje perioden hade de hela 4 powerplay, varav det sista tog de ut målvakten och spelade 6 mot 4. Men vi ville mer än serieledarna idag, spikade igen och tog hand om samtliga 3 poäng.

– Det är lätt att vara coach när alla är påslagna och det tycker jag att vi var idag. Det är lätt att vinna matcher när vi har en målvakt som stänger igen som Jacob gjorde idag på ett bra sätt, sammanfattade Nobbe efter matchen.

– Det var en laginsats idag, sammanfattade Nobbe efter matchen.

Imorgon möter vi tabelltvåan Östersunds IK så vi kan förvänta oss ytterligare en jämn och spännande drabbning i vår hemmaborg. Då hoppas vi att vi blir fler i vår hemmaborg! Sprid ordet och ryck tag i en kompis (eller tre), så ses vi i Björknäshallen kl 16.00

Boden Hockey – Hudiksvalls HC, 1-0
(0-0, 1-0, 0-0)
1-0 37:09 Sebastian Harila (Christian Nyman, Pontus Johansson) PP1
Skott: 24-16 (10-6, 12-2, 2-8)
Utvisningar BHF: 4×2 min HHC: 2×2 min
Domare: Jimmy Andersson
Publik:  429 personer