3 poäng i toppmatchen!

Så var det äntligen dags för första hemmamatchen på drygt 3 veckor. Östersunds IK, med fem raka segrar i bagaget, gästade Björknäshallen.

Total Boden-dominans i inledningen

Vi rivstartade verligen. Efter 57 sekunder stod det 5-0 i skott till vårt hemmalag. Ja, första gången pucken kom in i vår försvarszon var när domaren släppte pucken där tiden 2.50 efter en utvisning. Östersund fick alltså chansen i numerärt överläge utan att ta tillvara på den. Vårt försvar kämpade och slet och såg till att bortalaget inte fick till ett enda skott på mål.

Mycket rättvist kommer 1-0 tiden 8.13 när Sandström droppar pucken till Loppatto som klipper till. Det var mest Boden i den första perioden, vilket även skottstatistiken, 17-3, vittnar om.

I den andra perioden kom Östersund in mer i matchen och hade mer puckinnehav. Vi hade endel chanser, bland annat när Tommy Wargh sköt ett så hårt slagskott att Christoffersson i bortakassen föll av bara kraften. Men inget mål denna gång. Max Pålholm kämpar sig fri med bortamålvakten men hindras på ett otillåtet sätt och tilldöms straffslag som han tar hand om själv. Det var mycket nära 2-0, men Christoffersson lät sig inte överlistas denna gång.

Tiden 12.52 lyckas Östersund kvittera i en uppspelsfas och det blev verkligen nervöst bland de 1124 personerna på läktaren i Björknäshallen. Tiden 16.33 får Boden chansen i numerärt överläge för första gången i matchen. Vi driver upp ett ordentligt pucktempo, Henri Tamminen letar krysset två gånger och Sebastian Huczkowski stod gång på gång perfekt placerat i slottet, men 1-1 stod sig till den tredje perioden.

Olidligt spännande

Östersund började den tredje perioden bra, samtidigt som vi stundtals gjorde det lite svårt för oss när vi skulle få ut pucken ur egen zon. Östersund får tidigt sitt andra powerplay i matchen, men inte heller denna gång får de fram något skott på mål. Strax där efter gör Boden 2-1, tror många i publiken, när Marcus Sandström fick iväg ett riktigt bra skott. Så var inte fallet. “Var tog egentligen pucken”? Undersida ribba har hemsidan fått berättat för sig i efterhand av en av läktarens vassaste hökögon.

2-1 kom ändå! När Sebastian Harila, tiden 17.06, spelar in till Christian Pettersson, som trots att han är lite hakad, får dit klubban på ett perfekt sätt och styr in pucken till hela hallens frenetiska förtjusning. Med drygt en minut kvar av matchen tar Östersund time out och får chansen i både 5 mot 3 och sedermera också 6 mot 3 med tom målbur, men Bodenförsvaret med en storspelande Claes Endre som sista utpost stod emot även detta och 3 sköna poäng tillskrevs vårt hemmalag.

Dagens matchsponsor Bodens Energi delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #67 Christian Pettersson och Östersunds #1 Robin Christoffersson. Foto: Christer Hägglund.

Nästa match spelas redan på fredag, mot Piteå! Det utlovas derbykänslor, fartfylld hockey, publikfest och hockeypub. Missa inte det. 25/10 kl 19.00. Vi ses i Björknäshallen!