1 poäng med hem

Vinst i fredags senast mot Kalix hemma i Björknäshallen. Nu hade laget begett sig upp till Kiruna för nästa match mot Kiruna IF.

Kiruna satte press direkt i den första inledande minuten av matchen, och fick också chans i powerplay efter endast två minuter. Kiruna kunde dock inte ta vara på den chansen. Det var så klart tufft för oss att inleda matchen i numerärt underläge, men vi jobbade oss tillbaka sakta men säkert och började sätta press mot Kirunas mål.

Matchen fortsatte i ett riktigt bra tempo, med många tacklingar och mycket skridskoåkning, en underhållande första period utan tvekan.

Det var dock vi som skulle ta ledningen efter ca 19 minuter, genom en brytning och kontring från mittzon som ledde till att Felix Dahlroth från mitten av banan kunde stänka dit pucken, assisterad av Christian Nyman. 0-1 var också resultatet när vi gick in till pausvila.

Den andra perioden öppnade inte riktigt i samma fina tempo som i den första. Men spelet var jämnt och lagen kontrade åt båda håll. Matchen hade också blivit aningen grinigare, och hettan steg allt mer. Efter ca 5 minuter var dock Kiruna framme och kvitterade till 1-1 och matchen var återigen i likaläge.

Spelet fortsatte och matchen var fortsatt jämn med mycket känslor. Detta ledde också till att Kiruna fick sin tredje chans i numerärt överläge, och de tog också ledningen med 2-1 efter ca 13 minuter. Efter målet behövde vi lite av en nytänding. Det fick vi också då vi strax därefter fick chansen i numerärt överläge. Vi kunde dock inte få in kvitteringen men ett numerärt överläge var precis det som behövdes då vi pressade tillbaka Kiruna allt mer i slutet av perioden. När ljudsignalen ljöd för den andra perioden var Kiruna dock i fortsatt ledning och en nagelbitare väntade i den tredje perioden.

I den tredje perioden öppnade vi starkast och stormade mot Kirunas mål direkt från start. Kiruna kom lite på efterkälken och drog också på sig en utvisning, som också skulle straffa sig. Efter 5:52 tog vi vara på det numerära överläget och kvitterar till 2-2 genom Kevin Loppatto som pricksköt in pucken i mål.

Matchen fortgick och vi hade en rad chanser i den första halvan av den tredje akten. Bland annat ett bortdömt mål. Kiruna kom dock tillbaka en aning och spelet jämnade ut sig. En jämn sista halva resulterade i likaställning och när ljudsignalen ljöd väntade sudden death i spel 3 mot 3.

3 mot 3 och sudden är alltid lika spännande då det oftast bjuds på farliga kontringar och målchanser. När övertiden väl började tog vi tag i taktpinnen direkt och hade puckinnehav näst intill hela tiden och skapade en rad vassa chanser. Men pucken ville inte leta sig in och matchen övergick till straffar, där Kiruna sedan kunde avgöra matchen och ta den extra poängen.

Nästa match är nästa torsdag mot SK Lejon på bortais.

Kiruna IF – Boden Hockey 3-2 (GWS)
(0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)