1 poäng igen

Så var det dags att möta Strömsbro IF igen

Severi Suutarinen gjorde debut i vår hemmakasse och stod för många lysande räddningar direkt i första perioden. Anton Tano var även tillbaka efter en tids skadeproblematik. Saknades gjorde fortfarande backarna Felix Dahlroth, Fredrik Granberg och Anton Danielsson samt forwarden Henri Tamminen.

Severi Suutarinen gjorde debut i Bodentröjan.

Det var vi som tog ledningen i den tolfte spelminuten i powerplay, signerat Anton Avehag. Strömsbro gjorde också ett mål i powerplay i den första perioden och det stod 1-1 på resultattavlan inför mittakten.

– Jag tycker att det var en intensiv match, högt tempo och mycket fysiskt spel. Det var en riktig strid där ute stundtals, sa Robert Nordberg i presskonferensen efter matchen.

Det var ett helt annat Strömsbro än senast vi mötte dem.
– De har blivit betydligt bättre sedan vi mötte dem sist. De spelar efter sina resurser och har ett fantastiskt målvaktsspel idag.

Den andra perioden var ganska hafsig. Vi skapade en del lägen men lyckades inte överlista AIK-lånet Sahlin i bortakassen. Istället var det Strömsbro som gjorde periodens enda mål och tog därmed ledningen med 1-2.

Vi ångade på i den tredje perioden och jagade en kvittering. Till slut när Strömsbro snackade till sig 2 utvisningar på raken satte vi kvitteringspuken i spel 4 mot 3. Fint spel mellan Harila, Sandberg, Matushkin och Johansson där den sistnämnda var just sist på pucken, tiden 7.05.

Vi gick för ett ledningsmål och det var många och långa stunder närmare 3-2 än 2-3, men inget mer mål under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. I förlängningsspelet skapade vi ett jätteläge, men så i en spelvändning avlossade Strömsbros Niclas Svedberg ett kanonskott som innebar 2-3 och Strömsbro fick med sig extrapoängen.

– Jag tycker att vi skapar tillräckligt med målchanser för att vinna och det känns surt med 1 poäng igen, avslutar Nobbe.

Nu stundar en träningsvecka där vi laddar om och förhoppningsvis får tillbaka några av våra skadade spelare. Sedan är det hockeyhelg i Björknäshallen även nästa helg när Hudiksvall gästar oss på lördag och Östersund på söndag. På lördag är det även Hockeypub. Missa inte det!

Boden Hockey – Strömsbro IF, 2-3 OT
(1-1, 0-1, 1-0, 0-1)
1-0 11:36 Anton Avehag PP1
1-1 18:01 Gabriel Deutsch (Viktor Ehn, Stefan Söder) PP1
1-2 34:19 Erik Broman (Niclas Svedberg, Linus Lundberg)
2-2 47:05 Pontus Johansson (Viktor Sandberg, Oskar Matushkin) PP1
2-3 61:11 Niclas Svedberg
Skott: 29-21 (11-6, 7-3, 10-11, 1-1)