1 poäng i högdramatisk tillställning

Idag var det dags att möta Borlänge HF för andra gången den här säsongen

Borlänge började piggt och visade direkt i inledningen att de är bättre än vad tabellen förtäljer. Men det var vi som tog ledningen redan efter 3 spelade minuter när Sebastian Harila fräckt rundade kassen och “bara” la in pucken i mål. Det var mycket fysiskt spel och redan i inledningen syntes det att det skulle bli en grinig match med många tjuvnyp.

I inledningen av den andra perioden kvitterade Borlänge till 1-1 i ett friläge som det råder delade meningar om ifall det förekoms av ett oschysst tilltag på en Bodenspelare.

Mittakten: “4 mot 3”

Det blev många utvisningar i den andra perioden och mycket spel i 4 mot 3, för båda lagen. Först var det vi som fick spela 4 mot 3. Just när Borlänge blivit fulltaligt satte Christian Nyman 2-1. Sedan blev det 4 mot 3-spel igen för vår del och då dröjde det endast 3 sekunder för Viktor Sandberg att dunka in 3-1 alá “Tek och dunk”.

Drygt en minut senare fick Borlänge också prova på spel i 4 mot 3 och gjorde där 3-2, vilket blev periodens sista mål.

I den tredje perioden var det Borlänge som jagade. Vi kämpade och slet men lyckades inte stänga igen.
– Jag tycker att vi kontrollerar matchen större delen, sen är det surt att tappa i slutet givetvis. Det tycker jag är någonting vi måste jobba på, att knyta ihop säcken i slutet, säger Robert Nordberg i intervjun efter matchen.

Borlänge kvitterade först tiden 04.27 efter en, med Bodenögon sett, olycklig sargstuds. Vi gav snabbt svar på tal och gjorde 4-3 med drygt 13,5 minut kvar att spela.

Borlänge gav sig inte och lyckades kvittera när matchuret stod på 17.21. När Hesa Fredrik ljöd för slutsignal var det fortfarande likaläge på tavlan och matchen gick till förlängning.

Även övertidsperioden var händelserik. Bland annat kom vi först i 3 mot 1-läge men skottäck och returen for rakt i gapet på en Borlängespelare som kom fri med Carlsson i hemmakassen som lugnt och säkert räddade. Det var det andra friläget i den här matchen som Carlsson tog hand om.

I straffläggningen drog Borlänge det längsta strået och tog hand om extrapoängen.

Vi laddar om batterierna för ny match imorgon med nedsläpp kl 15.00 mot Strömsbro IF. Glädjande nyheter är att Anton Tano förhoppningsvis är tillbaka imorgon. Vi har skador och sjukdomar på backsidan så centrarna Elias Edström och Viktor Sandberg fortsätter spela back imorgon, vilket de gjorde riktigt bra idag.

Boden Hockey – Borlänge HF, 4-5 GWS
(1-0, 2-2, 1-2, 0-0, 0-1)
1-0 03:21 Sebastian Harila (Marcus Sandström, Mikael Lidhammar)
1-1 24:57 Adam Helldén (Marcus Karlberg, Emil Rangedal)
2-1 30:49 Christian Nyman (Johan Höglund, Sebastian Huczkowski)
3-1 32:39 Viktor Sandberg (Pontus Johansson, Christian Nyman) PP1
3-2 33:44 Martin Janohls (Marcus Karlberg, Viktor Bemström) PP1
3-3 44:21 Charles Eklund (Martin Janohls, Marcus Karlberg)
4-3 46:25 Marcus Sandström (Sebastian Huczkowski, Alexander Wallin)
4-4 57:21 Emil Lind (Jacob Thor, André Dahlqvist)