Vi gav inte upp och fick med oss 1 poäng

En första period som började i uppförsbacke och slutade med rejäl vind i segeln för vår del. Sundsvall rivstartade matchen med att göra 1-0 efter knappt 2 minuter på ett friläge. Knappt 5 minuter senare stod det även 2-0 efter att pucken letat sig fram till Marcus Sirén omarkerad mitt i slottet som inte gjorde något misstag.

Vi kämpade oss tillbaka och det gav till slut resultat. Vi var aggressiva i vår forecheck, vann tillbaka många puckar och skapade oreda i Sundsvalls försvarszon. Tiden 17:16 fick domare Öberg signalera för 2-1 när Max Wahlgren sköt och pucken tog vägen via en Sundsvallsförsvarare in i mål.

Vi fortsatte trumma på i slutet av den första perioden, skapade långa anfall, vann tillbaka pucken de gånger vi tappade den. Som ett resultat av det drog Sundsvall på sig en utvisning och vi skapade chanser även i det 46 sekunder långa powerplayspelet i den första perioden, men Hesa Fredrik ljöd och vi fick inleda den andra perioden i spel 5 mot 4 men Sundsvall försvarade sig bra.

Den andra perioden var böljande, inga direkta längre anfall åt något håll utan mycket fram och tillbaka, långa pass och spelvändningar. Vi sköt mer skott på mål men något fördel Sundsvall avseende heta målchanser, men där Calle Hjälm spelade tryggt och säkert och tag hand om alla Sundsvalls försök.

I slutet av den andra perioden bjöd Christian Nyman på en riktig fräckis när han tekade framåt och blev ensam med Rönnqvist i hemmakassen, men målvakten klarade av avslutet. Spelet vände till vår försvarszon och sedan snabbt tillbaka. Ett långt pass till Pontus Johansson vid offensiv blålinje som höll i och höll i medan Robin Höglund forcerade mot mål, blev serverad pucken av Johansson och forcerade in den bakom Rönnqvist. 2-2 inför den tredje perioden.

Sundsvall kopplade ett grepp om matchen när de gjorde 3-2 efter en vunnen tekning och skott med skymning i spel 5 mot 4 för deras del. Vi drabbades sedan av 2+2 minuter utvisning för hög klubba och Sundsvall gjorde 4-2 i powerplay.

Vi gav inte upp, fick också spela powerplay och 4-3 kom med 4 minuter kvar att spela efter tek och dunk à la Nyman-Johansson-Wahlgren. Vi tog sedan time out med ca 2 minuter kvar att spela, plockade målvakten för att spela 6 mot 5 och där krigade vi in kvitteringspucken.

Förlängningsperiod och 3 mot 3-spel. Där kom Sundsvall i en spelvändning där Anton Avehag kom fri och fick in 5-4 med backhand.

Nästa match spelas lördag 25/2 kl 16.00 på hemmais när Hanviken gästar oss.