“Vi får inte hål på dem”

Ikväll spelades den andra matchen i Allettan Norra för vår del.
Gästade gjorde Kiruna AIF.

Det var en match med många utvisningar, en storspelande bortamålvakt, uppoffrande försvarsspel och en del stolpe ut – både bildligt och bokstavligt talat.

– Jag tycker att vi kommer ut bättre än mot Kalix. Vi är mer förberedda och har mer intensitet och får maskinen att rulla men vi får inte hål på dem, sa Robert “Nobbe” Nordberg efter matchen.

Det var vi som tog ledningen. I den första perioden satte Oskar Matushkin 1-0. Den andra perioden dominerade vi spelmässigt, men Kiruna AIF slet som djur i egen zon med en storspelande Heiskanen som sista utpost. AIF kvitterade till 1-1 i den andra perioden när de var hetast på en retur.

Vi fortsatte spendera mycket tid i anfallszon i den tredje perioden, vilket skottstatistiken 26-2 i den perioden vittnar om, total skottstatistik 55-10 och då stod även Kiruna AIF i vägen när de flera gånger täckte skott och spelade uppoffrande.

Istället var det bortalaget som gjorde 1-2 tidigt i den tredje perioden i powerplay. Vi jagade, tog ut målvakten, stod för många bra försök men fick inte in pucken.

– Vi får inte hål på dem, så enkelt är det. Det gäller att sätta lägena om man ska vinna matcher och det gör vi inte.