Underhållande men målsnålt returmöte

Vinst nu senast i fredags i Björknäshallen mot Piteå. Returmöte väntade redan på måndagskvällen och LF arena var fylld med förväntansfulla Bodensare.

Matchen öppnade som väntat i ett bra tempo och i de inledande minuterna var spelet jämnt mellan lagen. Vi tog över kommandot mer och mer och Piteå backade mest hem och ställde upp i försvar ganska direkt, för att sedan spela på kontringar.

Vi fick tidigt chans i powerplay men kunde inte nyttja det, samma sak för Piteå som också fick chansen och kom mer in i matchen på grund av det. Matchen jämnade ut sig och med farliga lägen åt båda hållen var matchen väldigt underhållande. Sett perioden igenom var vi vassare i 5 mot 5-spelet och det såg väldigt intressant ut inför den andra perioden. Likaläge 0-0 var alltså resultatet efter den första perioden.

Vi öppnade den andra perioden i numerärt överläge, som dock bara varade ett tiotal sekunder och spelet övergick till 5 mot 5 igen. Där tog vi kommandot och pressade Westermark i Piteås mål. Perioden följdes av många utvisningar åt båda hållen och det var nästan sällsynt att få se 5 mot 5-spelet. I slutet av perioden radade vi upp en mängd riktigt vassa målchanser men pucken ville bara inte in i mål. Kort och gott var Boden än en gång det vassare laget, men än var det match då ställningen var fortsatt 0-0 efter den andra perioden.

Den tredje perioden speglade den andra. Vi öppnade piggast men Piteå jobbade in sig i matchen och skapade en del farliga chanser, men Endre i vårt mål höll tätt bakåt. Sen började utvisningarna trilla in titt som tätt igen, och det blev mest spel med en man mer för både oss och hemmalaget. Inga mål blev det dock. Spänningen var olidlig och det kändes som att ett mål hängde i luften. Men något/några mål bjöds det tyvärr inte på under ordinarie tid, och när slutsignalen ljöd var ställningen fortsatt 0-0.

En riktig nagelbitare skulle äga rum då övertid och 3 mot 3 spel-väntade.

I förlängningen fick Piteå ett tidigt numerärt överläge efter en tveksam utvisning på Christian Nyman. Detta resulterade i att Piteå gjorde matchens ända mål och knep åt sig extrapoängen.

– En fartfylld match som vanligt. Jag tyckte att vi var det bättre laget förra matchen, men idag var det jämnare, säger Lars “Molla” Molin i en presskonferens efter matchen.
– Det blev ett konstigt avgörande, med en billig utvisning som avgör hela matchen.

Överlag en underhållande match som egentligen kunde ha gått hur som helst, där vi dock förde spelet i 5 mot 5. Bara bita i det sura äpplet och ladda om inför nästa match, då vi åker ner till Jämtland på lördag och tar oss an Östersunds IK.

Redstorm vann läktarstriden med hästlängder även denna afton och visade att de är en av Hockeyettans absolut bästa klackar.

Nästa hemmamatch spelas onsdag 6 november. Vi ses i Björknäshallen!

Piteå HC – Boden Hockey 1-0
(0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Målskytt Piteå HC: Erik Wikgren
Skott: 22-25 (8-8, 8-12, 4-5, 2-0)
Utvisningar BHF: 7×2 min + 10 min PHC: 5×2 min
Domare: Michael Hägg
Publik: 1159 personer

Skribent: Kristian Nilsson