Uddamålsförlust i Väsby

Väsby fick en drömstart när de hittade nät redan efter en minut. Hemmalaget Väsby var starkare i den första perioden och gjorde även 2-0 och 3-0, de två senare målen i powerplay för deras del. Vi skapade också några lägen i den första perioden, bland annat i spel 5 mot 3, men en ribbträff var det närmaste vi kom att göra mål under de första tjugo minutrarna.

Vi krigade oss tillbaka i den andra perioden, visade vilja, kämpade och slet. Pontus Johansson kom fri i början av den andra perioden, lyckades inte överlista Ryttar i hemmakassen, men fick med sig en utvisning. I det powerplayspelet var samma Johansson nära att sätta 3-1 på ett direktskott, men samma Ryttar hann dit.

Det var en match med mycket känslor, smågrinigt på sina håll och många utvisningar. I andra periodens andra powerplay för vår del satt äntligen 3-1 efter listigt spel av Christian Nyman och Pontus Johansson som la upp för att Kevin Arvidsson kunde raka in reduceringspucken. Innan hesa Fredrik ljöd för periodpaus hade vi även fått in 3-2, även detta mål i spel 5 mot 4. Filip Bratt avlossade från sin backplats med bra skymning framför kassen.

Vi radade upp farligheter i inledningen av den tredje perioden. Alexander Wallin kämpade sig förbi sin försvarare, men hindrades på ett otillåtet sätt och fick med sig en utvisning. Pontus Johansson var återigen nära att trycka dit pucken i den spelformen, men Väsbyförsvaret stod emot.

Sedan var det lite mer svängigt, fram och tillbaka, men det var ändå vi som spenderade mest tid i anfallszonen. Väsby fick också möjlighet att spela i numerärt överläge, men vi kämpade emot och rensade gång på gång.

Vi plockade ut målvakten för att spela 6 mot 5, men fick inte in pucken och Väsby tog därmed hand om samtliga 3 poäng i dagens batalj.

Det är fortsatt jämnt i tabellstriden. Vi ligger just nu på fjärdeplats, 3 poäng bakom Piteå som vi möter i nästa match, på lördag på bortais.

Väsby IK HK – Boden Hockey, 3-2
(3-0, 0-2, 0-0)
1-0 01:01 Calle Åsell (Christian Hägg, Adam Falk)
2-0 03:56 Calle Åsell (Nils Bolin, Adam Falk) PP1
3-0 19:55 Carl Wassenius (Lucas Thorstensson, Linus Ryttar) PP1
3-1 31:51 Kevin Arvidsson (Pontus Johansson, Christian Nyman) PP1
3-2 39:51 Filip Bratt (Kevin Arvidsson, Christian Nyman) PP1