Uddamålsförlust i Lindesberg

Lindlöven inledde matchen bäst och skapade flest lägen i inledningen av den första perioden, men vi stod för de två vassaste. Det första heta läget stod Elias Edström för när han la en delikat passning bakom ryggen till Henri Tamminen som blev fri med Kias i hemmakassen, men Kias stor för en vass räddning.

Jacob Carlsson i vår kasse radade också upp sylvassa och viktiga räddningar i den första perioden, och under resterande del av matchen, men fick ändå se 1-0 passera bakom sig i spel i powerplay för Lindlöven när pucken studsade olyckligt på en Bodenförsvarare.

Den första perioden var Lindlövens, medan den andra perioden var Bodens. Vi skapade långa anfall direkt men utan att få in pucken. Precis som i slutet av den första perioden fick Lindlöven besöka botbänken i slutet av perioden, dessförinnan var det rejäl Bodenpress i Lindlövens zon, men inget mål denna period.

Vi drabbades av en utvisning i vårt powerplay som först blev 4 mot 4-spel och sedan 5 mot 4-spel för Lindlöven där de satte 2-0 efter fint spel. Det dröjde inte länge innan vi hade reducerat till 2-1 efter att Christian Nyman snurrat friskt i Lindlövens zon och stod för ett välplacerat avslut.

Vi jagade kvittering, fick lira en man mer, skapade farligheter men Kias och Lindlövenförsvaret stod emot. Vi provade även ta ut målvakten för att spela 6 mot 5, men Lindlöven stod emot även det och tog hand om samtliga 3 poäng i afton.

Imorgon väntar ny match mot Väsby med nedsläpp kl 15.00.