Uddamålsförlust i helgens första match

Stark inledning med enkelhet i egen zon. Vi skapar en hel del farligheter tack vare driv mot kassen. Första powerplay tillfaller Hanviken. 1.30 av spelet så styr Boden händelserna men med 32 sekunder kvar så hittar Hanvikens nummer 17 in med pucken då han ostört får sikta in sig och sätter den i nättaket.

Hanviken får energi av målet och börjar pressa högre men Boden sätter tempot och skapar några farliga chanser då man faktiskt skjuter istället för att försöka snurra i hörnen. Tack vare detta så skapas press och Boden får med sig en utvisning 09.55 in i perioden. Bodens powerplay har svårt att få fast pucken inledningsvis. In ut. Istället för att låta pucken jobba så åker man med den. Man har ett alldeles för lågt tempo överlag i powerplay. Knappt en chans skapades.

Efter Bodens powerplay så tog Hanviken över, Boden tappade spelet helt och det var väldigt mycket hawaii-hockey. Med 1 min och 2 sek kvar av perioden åker Höglund ut på en tripping. Hanviken hinner inte skapa någon farlig målchans innan hesa Fredrik ljuder.

Period 2 började med powerplay för Boden. Slarvig inledning av det numerära överläget. Hanviken känns starkare, Boden vill och pressar men Hanviken löser oftast situationerna enkelt.

I mitten av perioden så hittar Boden lösningar och skapar flera farligheter då Hedmans lina är inne och snurrar. Bra bredd och låter pucken jobba samtidigt som de åker mycket skridskor. Men det spelet var som bortblåst efter någon minut och Hanviken tog över igen. Boden spelar inte tillsammans just nu och det är tydligt.. 5.56 kvar av perioden och Hanviken åker ut 2 min för cross checking.

Efter en turlig studs på Bodens målbur så gör hanviken 0-2 med 1.34 kvar av perioden. Boden har inte turen på sin sida idag, det har skapats en hel del chanser som tyvärr inte mynnar ut i mål.

Boden tar tag i taktpinnen direkt i den tredje perioden och reducerar efter 2.21 spelade genom hederligt hårt jobb. Pontus Johansson assisterad av Christian Nyman och Felix Dahlroth.

Boden fick massor av energi och pressar på hårt efter målet. Tuppkammen växte på Bodenspelarna efter målet. Man blev tuffare, rejälare och vågar mer helt plötsligt. Enda gången Hanviken nu får något är då Boden bjuder dem på det det genom slarv.

Boden har öppet mål men missar, med mindre än halva av sista kvar. Boden äger sista. Skapar chans på chans men får inte in den. Man har inte marginalerna på sin sida. Kalla det otur eller slarv eller oskärpa. Men det vill sig inte idag.

Skribent: Dennis Eliasson

Ny chans imorgon med nedsläpp kl 15.45 och fri entré!